AcasăSPORTRomania a incheiat preliminariile pentru Euro cu un egal in Albania

Romania a incheiat preliminariile pentru Euro cu un egal in Albania

Nationala de fotbal a Romaniei a obtinut doar un egal, 1-1, la Tirana, impotriva Albaniei, in ultimul meci din preliminariile pentru Euro 2012.

Desi si-a propus sase puncte din ultimele doua etape ale preliminariilor pentru Euro 2012, Romania a obtinut doar doua.

Dupa 2-2 cu Belarus, pe National Arena, Romania a facut 1-1 la Tirana, cu Albania, la capatul unei partide care a avut doua reprize distincte.

Gazdele au dominat copios prima parte a meciului, si-au creat numeroase ocazii de a marca, dar au punctat o singura data, prin Salihi, in minutul 25. Nemarcat, atacantul albanezilor a punctat cu o reluare cu capul, din apropiere, dupa un corner de pe stanga executat de dinamovistul Bakaj.

Romania a echilibrat jocul dupa pauza si a egalat in minutul 77, dupa o faza aproximativ asemanatoare cu cea a albanezilor. S-a executat un corner de pe dreapta, mingea a ajuns cu sansa la coltul lung si Luchin a impins balonul in poarta.

Reusita echipei noastre a produs iadul pe stadionul din Tirana. Fanii albanezi au aruncat o multime de torte pe teren si au strigat in repetate randuri „Tiganii! Tiganii”, jocul fiind intrerupt circa trei minute.

Victor Piturca a inceput cu Lung – Luchin, Tamas, Dorin Goian, Latovlevic – Nicolita, Bourceanu, Costin Lazar, Cocis – Marica, Mutu, pe parcurs intrand Gigel Bucur, Bogdan Stancu si Torje.

In urma acestui rezultat, Romania a incheiat pe locul al treilea grupa de calificare la Euro, la mare distanta de primele doua clasate, Franta si Bosnia Hertegovina.

author avatar
Cristi Ionita
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger