AcasăNewsZeci de ofiteri parasesc Serviciile si pleaca mercenari in Africa

Zeci de ofiteri parasesc Serviciile si pleaca mercenari in Africa

Multi dintre cei mai bine pregatiti oameni din serviciile secrete au parasit in ultimii ani sistemul. Dar si mai multi o vor face in curand, daca Guvernul Ponta se va tine de cuvant si, asa cum s-a negociat in secret de curand, le va permite luptatorilor sa se pensioneze la doar 42 de ani.

Militarii romani au mai participat la misiuni oficiale în zona

Singura conditie va fi insa sa aiba cel putin 15 ani de munca intr-o structura militarizata. Ofiterii vor fi trecuti in rezerva si astfel vor putea pleca in strainatate, mai ales in tarile africane, unde deja zeci de fosti colegi de-ai lor actioneaza ca „mercenari” in trupele ONU.

Cerere expresa

Fostii luptatori din Servicii pleaca in special in Sudanul de Sud, noul stat african unde domneste inca haosul

Mai multi inalti comandanti ai unor structuri de elita au facut lobby la noii guvernanti in vederea sprijinirii unui proiect legislativ care prevede inlesnirea pensionarii inainte de vreme a  anumitor categorii de angajati de la MApN, SRI, SIE, SPP sau MAI. Cadrele care indeplinesc aceste conditii vor fi trecute automat in rezerva, conditie obligatorie pentru a putea prinde contractele pe care le vor semna ca „luptatori profesionisti” in cele mai riscante misiuni efectuate pe langa misiunile internationale ale ONU. Zeci de fosti angajati din serviciile secrete din Romania au plecat deja pe teatrele de operatiuni, fiind platiti in medie cu cate 10.000 dolari pe luna.

Risc maxim

Suma poate parea imensa, mai ales fata de cat castiga cei ramasi in tara. Dar si riscurile asumate sunt maxime, nefiind vorba de luptatori care pleaca in echipe trimise oficial de statul roman, cum ar fie cei din trupele SPP, Armata sau Jandarmerie. Practic, dupa ce au fost in astfel de misiuni, multi asteapta acum sa fie trecuti in rezerva prin pensionare si sa plece pe cont propriu, prin intermediul colegilor care activeaza deja ca mercenari in zonele de conflict. Considerati buni profesionisti, luptatorii romani sunt pusi sa asigure paza functionarilor internationali in cele mai periculoase zone ale globului, ei aflandu-se acum in special in Africa, in tari ca Sudan si Sudanul de Sud, Tanzania sau Nigeria.

author avatar
Catalin Tache
4.406 afisari

2 COMENTARII

  1. Din pacate este real ce se intampla, legat de emigrarea profesionistilor din toate structurile militare. Ca orice salariat si ei spera la o leafa mai bunala o viata mai buna, la o siguranta a zilei de maine si atunci prefera sa plece afara. Nu toti castiga chiar 10000 de dolari, dar si 2000-3000 e un salariu foarte bun, tinand cont ca in tara castigau 1000. La cat sunt de umiliti in tara…………..

  2. ce munca „grea” mai fac si astia ? peste tot se ia ciubuc , se fura , iar ei nu sesizeaza pe nimeni , or fi si ei partasi. Muncesc din greau ca si politiicienii nostri. Propun sa fie pensionati intai si pe urma sa faca servici !!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger