AcasăDezvaluiriAncheteGaleriile Steaua si Dinamo, acoperite de „Doi s un sfert”

Galeriile Steaua si Dinamo, acoperite de „Doi s un sfert”

Nici pana acum nu s-au lamurit pe deplin cum au stat lucrurile la mitingurile de protest din Piata Universitatii, care au degenerat in violente de o extrema agresivitate, cum nu mai fusesera in Romania ultimului deceniu. Desigur, toata lumea a aratat acuzator cu degetul in stanga si in dreapta, au cazut cateva capete din Jandarmerie si, gata, subiectul a fost inchis.

Insa situatia se poate schimba radical, ancheta privind confruntarile sangeroase de atunci putand fi redeschisa in curand, ceea ce ar insemna un nou cutremur pentru clasa politica. Cert este ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, in miezul evenimentelor de atunci ar fi fost implicate pana peste cap nucleele dure din galeriile cluburilor bucurestene de fotbal Steaua si Dinamo. De altfel, cum lideri ai celor doua grupari gasisera in acele manifestari momentul oportun pentru a declansa o vendetta sangeroasa impotriva dusmanilor lor de moarte, jandarmii, serviciul de informatii al Ministerului de Interne reusise obtinerea unor mandate legale de interceptare a celor vizati. Iar pe parcursul monitorizarii lucrurile s-au complicat si mai mult cand s-a descoperit astfel ca grupurile de ”hooligans” erau implicate nu doar in servirea din strada a unor politicieni, dar si in strangerea de semnaturi „naspa” pentru alegerile locale.

Ultrasii din galeriile lui Steaua si Dinamo au fost monitorizati de DIPI

Numai ca toate aceste rapoarte informative au fost „rechizitionate” personal de catre Gelu Oltean, odata cu venirea sa in fruntea „Doi s’un sfert”. Asa ca nici procurorii Parchetului General care instrumentau complexa ancheta, dar nici magistratii care au eliberat respectivele mandate nu au mai fost  informati de noua conducere a DIPI cu privire la „probatoriul informativ” astfel obtinut. Numai ca, desi Gelu Oltean le-a promis astfel celor implicati ca ii „acopera” el, inregistrarile care pot arunca in aer clasa politica nu doar ca s-au pastrat, dar pot ajunge foarte curand si in posesia procurorilor DNA.

Operatiunea „Strada”

Acesta este numele de cod al actiunii de monitorizare a celor suspectati ca incercau prin orice mijloace deturnarea mitingurilor pasnice de protest din Piata Universitatii indreptate impotriva fostului guvern pedelist, dar si a presedintelui de atunci, Traian Basescu. Si pe langa deja traditionalul obicei ca serviciile sa-si bage coada in astfel de manipulari, in paralel s-a efectuat si o ancheta cat se poate de serioasa, pornind de la informatiile privind intentia anumitor factiuni ale galeriile steliste si dinamoviste de a declansa „Jihadul” in centrul Capitalei.

Gelu Oltean intra din nou in atentia DNA

Iar cum principalii vizati de planurile razboinice ale ultrasilor erau jandarmii, deci cadre ale MAI, DIPI a reusit astfel obtinerea unor mandate legale de monitorizare a capilor gruparilor de „hooligans”. De asemenea, procurori ai Parchetului General au declansat la randul lor o ancheta in acest sens, iar rezultatele interceptarilor au fost pur si simplu surprinzatoare, depasind orice inchipuire. In primul rand, dupa cum sustin sursele noastre, s-a dovedit astfel fara putinta de tagada ca intre unii lideri de galerii si intermediari ai unor cunoscuti politicieni aflati de o parte si de alta a esichierului politic exista puternice legaturi de afaceri. Insa operatiunea de filaj a dus si la o pista pe care nu o banuia nimeni…

Semnaturi pe naspa

Astfel ar fi fost obtinute cu mandat legal interceptari din care ar reiesi cat se poate de clar cum cel putin unul dintre candidatii la Primaria Capitalei cerea accelerarea strangerii de semnaturi sub orice forma, in acest sens fiind mobilizati si membrii unei galerii de fotbal. Insa si mai grav este ca se semna pe banda rulanta, o buna parte din „adeziuni” fiind pur si simplu fictive! Tinand cont de complexitatea acestor cauze, dar si de numarul mare de persoane suspecte implicate, s-a luat hotararea monitorizarii in continuare a celor vizati, pana la identificarea tuturor celor implicati, fara a se interveni atunci. A fost o decizie logica, dar care a dus apoi, din pacate, la musamalizarea anchetelor, dupa ce la conducerea „Doi s’un sfert” a venit , cu puternic sprijin atat din partea omului de afaceri Dorin Cocos, dar si a generalului Virgil Ardelean, clujeanul Gelu Oltean. Adica nimeni altul decat cel care, cu ani in urma, ii montase tehnica in birou fostului comandant al unitatii, Cornel Serban, ceea ce a si dus la controversata arestare a acestuia.

A strans totul

Una dintre printre primele masuri luate de Gelu Oltean din noua postura a fost sa preia si rapoartele informative cu privire la Operatiunea „Strada”. Despre care, din cate reiese din unele informatii ajunse si la urechea procurorilor anticoruptie, nu au mai aflat cate ceva decat unii dintre politicenii implicati. Total neoficial, bineinteles. Insa nu trebuie uitat ca, spre deosebire de alte interceptari ilegale, acestea au fost obtinute cu mandat. Si, in mod normal, DIPI ar fi trebuit apoi sa-i informeze cel putin pe magistratii care au dat avizul necesar despre ce rezultate a obtinut in urma monitorizarii. Ceea ce, din cate stim noi, nu s-ar fi intamplat nici macar pana in ziua de astazi…

author avatar
Catalin Tache
3.435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger