AcasăDezvaluiriAnchetePatriarhia si-a facut Serviciul Monahal de Informatii!

Patriarhia si-a facut Serviciul Monahal de Informatii!

Nu mai este niciun secret pentru nimeni ca in Romania zilelor noastre functioneaza cele mai multe servicii secrete pe metru patrat din intreaga Uniune Europeana. De altfel, de acest lucru sunt pe deplin constienti si profesionistii din sistem pentru ca, sa nu uitam, inainte de demisia sa, George Maior a avansat un subiect de dezbatere de mare actualitate: fuzionarea unora dintre structuri, pentru mai buna lor eficientizare.

Preafericitul Parinte Daniel continua reforma Bisericii Ortodoxe Romane

Numai ca, pana sa se realizeze acest deziderat, in loc sa se concentreze structurile de informatii, apar altele noi! Iar membrii serviciilor gata consacrate si care functioneaza la vedere, conform legislatiei in vigoare, aproape ca pot acuza de concurenta neloiala noua structura recent aparuta si care activeaza sub cea mai stricta acoperire. Este vorba de asa-numitul Serviciu Monahal de Informatii, structura aflata sub tutela Patriarhiei Romane si care imbina, nu se stie inca in ce proportii, perceptele religioase cu pragmaticele regulamente laice.

Dupa modelul Vaticanului

Nu se stie daca si cati preoti sunt implicati in munca informativa

De multa vreme, cunoscatorii sistemului tot susoteau despre unele preocupari colaterale ale inaltilor prelati ai Bisericii Ortodoxe Romane si nu numai, din moment ce si alte culte religioase sunt extrem de sensibile la strangerea de informatii. Care pot sau nu sa intereseze direct activitatea religioasa a respectivelor biserici. De altfel, sa nu uitam ca se considera ca unul dintre cele mai performante servicii de informatii din lume este cel care activeaza, strict secret, in lumea aparte a Vaticanului. Iata insa ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, reforma initiata de catre Preaferictul Parinte Daniel la nivelul Bisericii Ortodoxe Romane a continuat si prin acordarea unui rol mai important acestui segment sensibil. Care, ce-i drept, continua sa activeze sub acoperire, legile din Romania prevazand foarte clar serviciile secrete care functioneaza in Romania. Si printre care nu se numara in niciun caz si Serviciul Monahal de Informatii care activeaza, in mare secret, pe langa conducerea superioara a Bisericii Ortodoxe Romane.

Consilieri civili

SRI, SIE, SPP, DIA, DIPI si STS sunt serviciile secrete romanesti recunoscute si asumate oficial. Iar functionarea tuturor, pana la exceptiile reprezentate de  unii „acoperiti” civili, se bazeaza exclusiv pe structurile militarizate. Numai ca aceasta organigrama, este cat se poate de clar, nu poate fi copiata si in cazul structurii aflate la dispozitia mai-marilor BOR, in frunte cu insusi Patriarhul Romaniei. Si pentru ca este imposibila folosirea unor ofiteri de cariera in aceasta munca informativa care se desfasoara, sa recunoastem, sub excelenta acoperire a sutanelor, Serviciul Monahal de Informatii se pare ca a fost pus pe roate, cel putin dupa cate sustin sursele noastre, de consilieri civili cu niscaiva experienta in domeniu. Ceea ce si explica performantele operative reusite in scurt timp de membrii si colaboratorii noii structuri bisericesti.

Politicieni si oameni de afaceri

Insa marele semn de intrebare care ramane este la ce folosesc toate aceste informatii, unele deosebit de pretioase, care sunt obtinute, prin mijloace specifice, de catre fetele bisericesti sau colaboratorii acestora. Mai ales ca, dupa cum au aflat cu stupoare ofiterii pe bune ai altor structuri legale, nu de putine ori principalele „tinte” vizate de catre SMI sunt politicieni apartinand tuturor partidelor, dar si importanti oameni de afaceri. Si uite cum s-a nascut deja suspiciunea ca, din moment ce „ponturile” astfel obtinute nu ajung in baza de date a Centrului Operational de Informatii Integrate, acolo unde toate celelalte servicii secrete isi varsa obolul informativ, ele nu fac decat sa slujeasca „business”-ului colateral dezvoltat de catre Biserica.

Protocoale de colaborare

Mai ales ca, de-a lungul ultimilor ani, la nivelul Bisericii Ortodoxe Romane au fost parafate mai multe protocoale de colaborare cu structuri din sistem, in special din cadrul Ministerului de Interne. Insa, in unele cazuri cel putin, cum ar fi trecerea frontierei de catre delegatiile oficiale ale Patriarhiei fara ca membrii acestora sa fie supusi controlului specific antiterorist, sa spunem ca ar exista explicatii rationale. Ca si protectia de care beneficiaza, in anumite conjuncturi, inaltii prelati ai BOR si invitatii din strainatate ai acestora. Asa ca, cel putin pana acum, nimeni din exterior nu si-a dat seama cu claritate care este logica si mai ales scopul infiintarii acestui veritabil  SRI paralel. Mai ales ca, dupa cum spuneam, in contextul anumitor informatii ingrijoratoare privind posibile amenintari, exista deja protocoale de colaborare cu structurile statului abilitate sa intervina si sa ia masurile legale in acest sens.

author avatar
Catalin Tache
6.096 afisari

4 COMENTARII

  1. Inca un atac la adresa Bisericii Ortodoxe Romane. Nu mai stiu ce sa scrie de rau despre B.O.R. dusmanii credintei, pentru care fapt inventeaza orice, numai sa loveasca in Biserica Mantuitorului Iisus. Batausul publicatiei („Lovitura lu` Tache”) nu aduce nici cea mai firava dovada in sprijinul afirmatiilor sale, dar isi permite sa-i sperie pe ortodocsi ca Biserica lor e un fel de Securitate, urmarind prin aceasta sa-i determine sa nu se spovedeasca in cel mai important post de peste an, deci nici sa nu se cuminice cu Sfintele Taine de Paste. Te-a lovit duhul rau, domnule scribalau! Mergi la duhovnic sa te ajute sa scapi de el.

  2. Nu vreau sa zabovesc asupra legislatiei care nu permite asa ceva, constituire de organizatii, adunari, grupuri care sa culeaga informatii, dacatsau doar cele aflate in poseia Statului, abilitate si fac obiectul Sigurantei Nationale etc, etc. Pe de alta parte exista si o torie…destul de practica si benefica ce afirma ca orice entitate care aduce beneficii Sigurantei Nationale promovand, protejand valorile si resursele precum si cetatenii Statului este binevenita. Nici nu ar putea altfel pentru ca daca nu ar exista o conlucrare, o intrepatrundere atunci s-ar spulbera si cel mai sensibil si important aspect benefic al unui Stat, solidaritatea pozitiva. Noua ne cam lipseste asa ceva spre deosebire de celelalte State din jur, e un alt subiect. Revenind, nu vad o problema ca o organizatie sau comunitate de mare anvergura, in speta BOR sa nu aiva un sistem intern de protectie a propriilor oameni si nu numai, a vulnerabilitatilor din interior si exterior. Mi se pare firesc ca orice structura si institutie fie de stat fie privata care are un contact permanent cu cetateanul, deci de utilitate publica si doreste sa aiva o cat mai buna eficienta asupra modului profesional de activitate si executie, isi alege personalul protejandu-l.In privinta Bisericii, aflandu-se, pentru credinciosi, la un alt nivel de intelegere din multe privinte, aspectul acesta este vazut altfel, agresiv si fara rost probabil. Oricum cel mai mult conteaza scopul, care trebuie sa fie pozitiv in sprijinul credinciosilor (cetatenilor), direct sau indirect si a Statului care are mare nevoie da aceste Institutii cu o solidaritate cat mai mare. (Acest comment nu reflecta o confirmare sau infirmare a existentei unei astfel de structuri, este pur si simplu o parere care trebuie luata ca atare)

  3. Biroul de presă al Patriarhiei Române: O născocire alarmistă, pentru a discredita Biserica

    În ediţia din 27 martie 2015, publicația online Naţional a postat articolul intitulat Patriarhia şi-a făcut Serviciul Monahal de Informații!, semnat de domnul Cătălin Tache.

    Patriarhia Română infirmă categoric existența unui serviciu monahal de informaţii care ar activa pe lângă conducerea superioară a Bisericii Ortodoxe Române şi consideră că articolul este o născocire alarmistă a domnului Cătălin Tache, pentru a diminua încrederea oamenilor în slujitorii Bisericii, mai ales acum în Postul Sfintelor Paști când oamenii se spovedesc şi se împărtășesc mai des.

    Probabil, în criză de subiecte de prima pagină care în general sunt bine remunerate, jurnalistul de la Naţional să fi încercat să transforme în subiect de presă zvonuri colportate de oameni invidioși şi ostili Bisericii, într-o “vreme de psihoză” privind serviciile secrete.

    Articolul este scris într-un stil în aparență sobru, iar domnul Cătălin Tache, fără să probeze, încearcă să convingă publicul cititor asupra veridicității afirmațiilor sale prin prezentarea unor “argumente” fanteziste. De exemplu, acest presupus serviciu monahal de informații, spre surprinderea cititorului, este iniţiat sau dirijat tocmai de civili şi ar viza politicieni şi oameni de afaceri, fără a se menţiona măcar un singur nume dintre aceștia.

    În continuare, pentru a spori atmosfera de mister şi a captiva interesul, jurnalistul de la Naţional inventează presupuse protocoale de colaborare cu structuri de sistem din cadrul Ministerului de Interne şi dezinformează prin menţionarea unui tratament preferenţial al reprezentanţilor Bisericii pe Aeroportul Internaţional Henry Coandă.

    Precizăm faptul că toate acţiunile de protocol ale Patriarhiei Române la Aeroportul Internaţional Bucureşti-Otopeni se derulează prin Serviciul de protocol al Aeroportului pe baza unui contract de prestări servicii cu respectarea normelor de securitate aeroportuară în vigoare, atât pe fluxul normal de călători, cât şi prin salonul Oficiali – corp C.

    Ne mai surprinde şi faptul că autorul articolului nu ridică problema legalităţii unui presupus serviciu de informaţii monahal care, evident, ar contraveni în primul rând rânduielilor statutare bisericeşti. Oricum, se vede că scopul articolului este acela de-a denigra Biserica, mai ales după rezultatul pozitiv privind ora de Religie în şcolile publice.

    În concluzie, domnul Cătălin Tache dovedeşte multă fantezie, dar şi puţină responsabilitate jurnalistică în a informa corect publicul cititor.

    Biroul de presă al Patriarhiei Române

  4. La cat si-a intins Satana Daniel tentaculele, nimic nu-i de mirare… Cred ca duce dorul Securitatii la care se spovedea pe vremuri…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger