AcasăNews“Fabricile de bani” din Capitala. Pensionarii care detin cluburile de placeri din...

“Fabricile de bani” din Capitala. Pensionarii care detin cluburile de placeri din Centrul Vechi

Recent, desi cu o intarziere greu de explicat, autoritatile romane au dat, in sfarsit, asaltul la cele mai mari oaze de evaziune fiscala, reprezentate, indeobste, de locatiile de fite din Bucuresti. Astfel, unul dupa altul, localurile unde „high-life”-ul dambovitean obisnuia sa se se sparga in figuri au cazut prada anchetelor declansate de procurori, care au descoperit ca administratorii acestora foloseau softuri specializate in tinerea unei contabilitati duble, prin care statul roman iesea serios pagubit.

Clubul „Bordello” este cel mai cautat din Centrul Vechi

Insa acesta nu este singurul mister care persista inca asupra celor care stapanesc din umbra tumultoasa viata de noapte bucuresteana. Pentru ca, de exemplu, ramane o mare enigma cum de doua persoane care se infrupta de multa vreme din pensie controleaza principalele „fabrici de bani” din Centrul Vechi, clubul „Bordello” si cabaretul „Moulin Rouge”. Cel putin, asa reiese din actele care arata ca patronii celor mai in voga „cuibusoare de nebunii” din Capitala sunt pensionarii Biltz Viorel si Robasciuc Dan Mircea. Care nu doar ca investesc, dupa propriile declaratii, peste un milion de euro in deschiderea unei noi locatii, dar mai si platesc pentru aceasta 30.000 de euro lunar chirie, fara TVA. Numai ca multe surprize pot iesi acum la iveala, dupa ce fostul asociat al celor doi a castigat definitiv in instanta dreptul a reveni actionar cu drepturi depline al „firmei mama” SC Style Bar Consulting SRL, dupa ce in urma cu trei ani a fost eliminat din schema actionariatului celui mai de succes brand din Centrul Vechi.

Orgia de la „Bordello”

Cabaretul „Moulin Rouge” face ravagii printre turistii straini

In toate clasamentele de profil, clubul de noapte „Bordello” ocupa detasat primul loc in ceeea ce priveste numarul de clienti si, implicit, sta cu fruntea sus si la incasarile din tot Centrul Vechi. De asemenea, si cealalta locatie „geamana”, cabaretul „Moulin Rouge”, este una dintre destinatiile favorite ale celor care prefera agitata viata de noapte, mai ales ca aici vorbim de un adevarat club de noapte, in deplinul inteles al cuvantului. Numai ca, in acte cel putin, cei care controleaza aceste veritabile „fabrici de bani” din domeniul divertismentului nocturn, cu cifre de afaceri de milioane de euro, sunt doua obisnuite persoane in varsta, Biltz Viorel si Robasciuc Dan Mircea. Care, in ciuda aparentelor de varstnici cat se poate de cumsecade, par a fi niste adevarati „jucatori” pe nemiloasa piata a divertismentului din Centrul Vechi, ei ajungand sa puna la bataie, de exemplu, peste un milion de euro doar pentru deschiderea unei noi berarii. Locatie pentru care, de altfel,nu s-au sfiit sa plateasca doar chiria nu mai putin de 30.000 de euro lunar, pret fara TVA. Iar veritabila „orgie financiara” continua si in acoperirea altor cheltuieli, ceea ce nu are cum sa nu arunce serioase semne de intrebare privind sumele de-a dreptul ametitoare care se invart aici.

Vicitima colaterala

In urma cu trei ani, fostul actionar al firmei care controla locatiile mai sus amintite a fost „zburat” din schema, partile acestuia, desi aflate in litigiu, fiind vandute catre un important om de afaceri. Care acum insa, printr-o decizie definitiva a instantei, care ii reconstituie drepturile actionarului initial, pare sa fi ramas la randul sau pe dinafara. Desi a investit si a pierdut deopotriva sume uriase de bani in „gaura neagra” financiara creata in jurul celor mai in voga cluburi din Centrul Vechi.

Softul minune

Insa lucururile pot capata o intorsatura si mai urata pentru locatiile din Centrul Vechi, care nu doar ca si-au pastrat usile deschise dupa tragedia de la „Colectiv”, dar au si preluat clientela de la cluburile rivale care au fost nevoite sa traga obloanele. Ceea ce inseamna bani, multi bani, mai ales acum, in luna decembrie, cand petrecerile se tin lant, existand nopti in care incasarile ajung usor si la doua miliarde de lei vechi, per unitate. Insa ramane de vazut, bineinteles, ce se va intampla daca organele abilitate isi vor extinde anchetele privind folosirea unor asa-zise softuri minune, care tin departe de ochii ANAF-ului o contabilitate dubla, si la locatiile din Centrul Vechi.

author avatar
Toni Matei
3.224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger