AcasăNews“Impreuna pentru un stil de viata sanatos!”

“Impreuna pentru un stil de viata sanatos!”

Fundatia Wings, in parteneriat cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Federatia Romana de Rugby au organizat doua evenimente de constientizare si informare a copiilor in cadrul proiectului “Impreuna pentru un stil de viata sanatos!” pe Stadionul National de Rugby “Arcul de Triumf”, in cadrul programului national saptamana “Scoala Altfel!”, in perioada 18 – 22 aprilie 2016.

Proiectul are ca obiectiv  prevenirea si tratarea gradului de obezitate la copii, menit sa promoveze un stil de viata sanatos.

Peste 200 de elevi, insotiti de cadrele didactice si parinti, de la scolile gimnaziale Petre Ispirescu si Anstasia Popescu(clasele primare) au fost indrumati de nutritionisti si campioni ai sportului romanesc, spre abordarea unui stil de viata sanatos, prin: respectarea celor 3 mese principale pe zi si 2 gustari, respectarea unui program de somn de 6 – 8 ore, hidratarea corespunzatoare cu apa (minim 2 litri/zi) si practicarea exercitiului fizic de tip aerop, in mod regulat.

Programul pregatit de organizatori a fost compus din: ora de nutritie sustinuta de specialisti in domeniu, vizita la Muzeul Sportului Romanesc, vizionare film cu medaliatii olimpici ai Romaniei in sala Amfiteatru a Casei Olimpice si ateliere sportive sustinute de antrenorii echipei nationale de rugby pe terenurile federatiei.

La finalul cmpaniei toti participantii au fost premiati de catre reprezentantii Fundatiei Wings, Federatiei Romane de Rugby si COSR pentru implicare si participare in proiectul “Impreuna pentru un stil de viata sanatos!”, cu diplome si medalii.

Despre Fundatia Wings

Fundatia Wings este o organizatie non-guvernamentala, non-profit si apolitica ce ofera din 2010 servicii sociale in conformitate cu standardele Uniunii Europene.

Prin initiativele sale sprijina prin orice mijloace si eforturi, drumul tinerilor aflati in dificultate catre o viata mai buna, catre o viata mai sanatoasa.

Misiunea Fundatiei Wings este promovarea de modele pentru educarea, informarea si dezvoltarea sanatoasa a copiilor, prin antrenarea comunitatilor in: constientizarea si rezolvarea propriilor probleme; dezvoltarea spiritului de intrajutorare; promovarea unor concepte democratice cu privire la spijinirea familiilor marginalizate;initierea si dezvoltarea de proiecte si activitati care sa promoveze egalitatea de sanse, sa imbunatateasca accesul la educatie, instruire si servicii de sanatate.

Printre proiectele initiate de fundatie se numara: “Traim Sanatos! Mananca Sanatos! Fa Sport!” Sport & Fun!, Apel la O Viata Sanatoasa! si multe alte proiecte umanitare, etc.

Programul ”Traim Sanatos” a fost mai mult decat un program de slabit, deoarece a urmarit deprinderea unui stil de viata sanatos si reintegrarea sociala a copiilor marginalizati din cauza problemelor de greutate.

Proiectul s-a adresat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani, ce prezinta dereglari grave de greutate si le-a oferit acestora si parintilor, consultanta medicala, nutritionala si psihologica, iar pe toata perioada desfasurarii acestuia, Fundatia Wings le-a asigurat, gratuit, toate serviciile, timp de 1 an de zile.

author avatar
eNational
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger