AcasăNews“Locotenentul” lui Codrut Marta, inca un dosar de evaziune fiscala

“Locotenentul” lui Codrut Marta, inca un dosar de evaziune fiscala

Complicele disparutului Codrut Marta, Radu Nemes, si-a mai adaugat un dosar penal la stufosul portofoliu infractional. De data aceasta, DIICOT Calarasi are in lucru un dosar de evaziune fiscala unde Nemes este cap de afis, prejudiciul fiind estimat la 8,3 milioane de euro.

Radu Nemes a mai fost trimis in judecata de DNA tot pentru evaziune fiscala, alaturi de fostul presedinte al ANAF Sorin Blejnar si de sotia sa, Diana Nemes

Potrivit anchetatorilor, exista suspiciunea ca inculpatii Tanase Mara, Dumitru Chirvasitu, George Guliu, Andrei-Florin Juganaru, Florin-Silviu Teodosiu si suspectul Radu Nemes au constituit un grup infractional organizat, punand bazele unui amplu mecanism evazionist. Ei s-au sustras de la plata accizelor aferente unor importante cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Ajutat de angajati ai statului

Conform procurorilor, gruparea a beneficiat de sprijinul reprezentantilor statului cu atributii pe linia supravegherii, controlului si monitorizarii activitatii desfasurate inculpati. Astfel, ei au fost ajutati chiar de directorul regionalei judetene a Agentiei Nationale Vamale, Ion Voicu, precum si de alti angajati ai acestei institutii si anume inspectorii vamali – Anton Andrei, Adrian Andronescu si Dan Nicolescu, toti trei fiind inculpati. Mecanismul creat a fost unul cat se poate de simplu. Membrii de baza ai gruparii, dar si cei care au sprijinit gruparea – acestia facand posibila functionarea intregului sistem – au utilizat o societate nou infiintata (SC Atlantis Premium SRL) pentru a achizitiona motorina in regim suspensiv de la plata accizelor datorate statului sub pretextul prelucrarii acesteia in produse inferioare sau subproduse. In realitate, societatea nu a desfasurat nicio activitate productiva, prelucrativa, ci intreaga cantitate de motorina Euro 5 (11.958,965 de tone) achizitionata in regim suspensiv de la OMV Petrom Brazi Prahova a fost transportata direct catre companii specializate in distributia carburantilor si vanduta ca atare.

 

author avatar
National
974 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger