AcasăNews“Mizerii” financiare de 23 de milioane de euro in tomberoanele Urban S.A.

“Mizerii” financiare de 23 de milioane de euro in tomberoanele Urban S.A.

Firma de salubrizare Urban S.A. a fost, ieri, tinta unor perchezitii de amploare efectuate de politistii bucuresteni de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice. Patronii Urban, Teodor Gabriel Florescu si Ion Balaceanu, sunt suspectati de o evaziune fiscala in valoare de 23 de milioane de euro.

Societatea a carui actionar principal este Teodor Florescu face obiectul unei anchete de amploare

Dosarul instrumentat de politisti are legatura cu 20 de firme, care ar fi evidentiat operatiuni comerciale fictive, insa capul de afis al ingineriilor financiare il detine firma de salubrizare Urban S.A.. In urma celor 18 perchezitii efectuate in Bucuresti si trei judete, 32 de persoane au fost duse la audieri. Printre acestea se afla si patronii Urban S.A., oamenii de afaceri Teodor Gabriel Florescu si Ion Balaceanu. Concret, anchetatorii au stabilit ca firma de salubrizare s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, prin evidentierea unor operatiuni comerciale fictive, directe sau interpuse cu alte 20 de societati comerciale. „In acest mod, in perioada 2008-2012, societatea ar fi desfasurat activitati comerciale in valoare de 90.000.000 de euro, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu aproximativ 23.000.000 de euro”, rezulta din documentele aflate la dosar.

Teodor Florescu

Reamintim ca  Urban este o companie abonata la contractele cu statul, de-a lungul timpului prestand servicii de salubrizare pe bani grei in multe judete ale tarii.

 

author avatar
Andrei Coman
2.141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger