AcasăNews„Fratia procurorilor”, mai rea ca lumea interlopa!

„Fratia procurorilor”, mai rea ca lumea interlopa!

Indiscutabil, in ultimii ani reforma din sanul Justitiei a fost una dintre cele mai „saltarete” din toate domeniile de activitate. Insa, chiar daca increderea populatiei in procurorii anticoruptie a ajuns pe culmi neatinse de nicio alta breasla profesionala, iata ca situatia nu sta chiar peste tot pe roze.

Dar cu toate ca dosarele instrumentate de catre procurorii altor structuri de Parchet sunt la randul lor tot mai curajoase si spectaculoase deopotriva, iata insa ca, in teritoriu cel putin, au mai ramase inca „oaze” unde legea o fac „fratiile” procurorilor. Si chiar daca si pana acum se stia de existenta acestor grupari mai temute chiar decat clanurile interlope, din cauza influentei si puterii majore pe care o au, informatii recente intrate in posesia structurilor de informatii arata gravitatea greu de imaginat a modului de lucru a celor din „fratii”.

Retea de cumetrii

Iar pentru a intelege mai bine la ce nivel au ajuns aceste interconexiuni dintre oamenii legii, este suficient sa amintim cazul de-a dreptul halucinant inregistrat la nivelul unui judet. Unde exista stranse relatii de cumetrie intre procurori ai Parchetului de pe langa tribunalul municipal, Parchetului de pe langa Curtea de Apel si sefi ai structurii DIICOT. Mai mult chiar, exista deja probe clare ca fratele unuia dintre procurori ii reprezinta in instanta – cu succes, bineinteles!- pe „barosanii” arestati de catre politistii aflati sub coordonarea „fratiorului” de sange! Iar reteaua intrata recent in vizorul procurorilor anticoruptie se prelungeste si cu alti ofiteri sau reprezentanti ai unor structuri care s-au nasit intre ei. Si atunci, odata intrati in aceasta „morisca” fatala, cam care ar fi sansele celor care nici macar habar nu au de existenta acestor relatii de rudenie?

Fug la pensie

De asemenea, exista rapoarte informative si despre alte practici neortodoxe ale unor anumiti procurori, printre care darea de bani cu camata! Simtind insa ca latul anchetelor declansate de catre structurile centrale si mai ales teama de DNA i-a facut pe multi dintre „fratii” sa incerce sa se refugieze acum in bratele generoase ale unor pensii exorbitante de magistrati. Iar cum unii dintre ei au si demarat demersurile oficiale in acest sens, asistam deja la o intrecere contracronometru intre cei care se grabesc sa iasa la pensie si „colegii” lor care intensifica cercetarile, mai ales ca aproape zilnic se inmultesc plangerile depuse impotriva abuzurilor inimaginabile ale celor din „fratii”.

author avatar
Catalin Tache
1.359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger