AcasăDezvaluiriAnchete„Piata fantoma” pe 10.000.000 de euro

„Piata fantoma” pe 10.000.000 de euro

Cu o asa pozitie ultracentrala si cu avantajul major ca este un adevarat „obiectiv turistic”, de cateva decenii bune, Piata Amzei ar trebui sa se dovedeasca o adevarata „fabrica de bani”. Numai ca, surpriza, lucrurile nu merg deloc bine aici, iar stupefactia este cu atat mai mare cu cat Primaria Sectorului 1 a facut investitii majore in renovarea si modernizarea pietei.

Iar contractul prin care au fost atribuite aceste lucrari este unul mai mult decat generos, in valoare de nu mai putin de 33.182.157 lei. Deci se baga aproape 7,5 milioane de euro intr-o piata ultracentrala si practic fara concurenta in aceasta zona de fite si, in loc sa te astepti ca afacerile au explodat aici, te trezesti ca activitatea este pur si simplu blocata. Pentru ca, abia instalata la carma Primariei Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea constata cu stupoare ca renovata Piata Amzei este „moarta” din punct de vedere comercial, spre marea nemultumire a bucurestenilor care locuiesc sau lucreaza in centrul Capitalei. Astfel ca readucerea comerciantilor in aceasta piata, din care au fugit din cauza chiriilor exorbitante, a devenit prioritatea numarul unu a Gabrielei Firea. Cea care probabil nu a aflat inca un mic „amanunt”, si anume faptul ca in spatele afacerii Piata Amzei, aflata deja in vizorul structurilor anticoruptie se afla nimeni altul decat Vlad Moisescu, adevaratul baron al Sectorului 1 din ultimul deceniu.

10.000.000 de euro

De-a lungul vremii, nenumarati „rechini” imobiliari au pus ochii pe Piata Amzei. Iata insa ca, fapt fara precedent, niciunul dintre acestia nu a avut pana la urma „muschii” financiari pentru a prelua obiectivul comercial aflat in inima Capitalei. Iar lupta pentru Piata Amzei a devenit si mai mare dupa ce Primaria Sectorului 1 a bagat aproape 10 milioane de euro in renovarea acesteia. Contractul cu firma castigatoare, una al carei patron este un vechi client al DNA, a fost in valoare de 33.187.157 lei pentru lucrarile de renovare. Plus ca Primaria a mai bagat peste doua milioane de euro in alte amenajari. Si, dupa ce s-au bagat aproximativ 10 milioane de euro in modernizare, piata a ajuns in „plasa de paianjen” a gruparii de interese coordonata de catre Vlad Moisescu. Cel care a folosit din nou o adevarata reteta a succesului, pentru ca doar visul oricarui antreprenor ar fi sa preia un obiectiv abia dupa ce acesta este renovat pe o suma uriasa cu bani de la buget!

A dat si a plecat!

Gabi Firea confirma informatiile procurorilor

Procurorii deschid dosare in „cascada” impotriva grupului transpartinic de influenta care nu doar ca s-a aflat non-stop in jurul fostului primar Andrei Chiliman, dar despre care exista suspiciuni ca ar fi ajuns sa conduca de facto intreg sectorul 1. Sector in care nimic nu misca in administratia publica si nu doar fara „OK”-ul deloc ieftin al lui Vlad Moisescu. Iar dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, una dintre anchete vizeaza tocmai afacerea Piata Amzei, in spatele careia s-ar afla acelasi omniprezent Vlad Moisescu. Iar anchetatorii au deja informatii ca, desi investitia in lucrarile de renovare ar fi fost „varza” si unii functionari ar fi refuzat initial sa gireze receptia, influenta atotstiuta a adevaratului baron al Sectorului 1 a triumfat. De asemenea, se fac ample verificari si cu privire la pozitia cel putin ciudata a functionarului care, dupa ce a „predat” Piata Amzei catre Vlad Moisescu, a spalat imediat putina. Este vorba despre un sef de serviciu administrativ care a inchiriat spatiile din Piata Amzei catre „gruparea Moisescu”, dupa care a plecat din Primarie!

Vrea, dar poate?

Adevaratul patron de la Piata Amzei

La prima intalnire oficiala cu primarii de sector, noul edil general al Capitalei a identificat drept principala problema a cetatenilor din Sectorul 1 faptul ca, desi renovata pe o gramada de bani, Piata Amzei pur si simplu nu functioneaza din cauza chiriilor de-a dreptul exorbitante percepute de catre administratori. Pai e bine? Desigur, este laudabil ca Gabriela Firea vrea sa rezolve prioritar aceasta problema arzatoare, dar ramane sa vedem daca si poate. Pentru ca, de exemplu, chiar cu doar cateva ore in urma, sub privirile neputinicoase ale noului primar Dan Tudorache, oamenii lui Vlad Moisescu nu doar ca au ramas pe baricadele Primariei, dar si-au impartit si „halci” tot mai mari din administratia locala.

author avatar
Catalin Tache
1.806 afisari

1 COMENTARIU

  1. ALOOOO , DNA, DIICOT …
    Prin anul 2013 actualul puscarias Fenechiu il numea pe actualul penal Dorobantu manager general la CFR Calatori Bucuresti si din acest moment incepe dezastrul pentru societate si angajatii acesteia !!!
    Schema falimentarii fortate a CFR Calatori, prin care cele mai bune rute aflate de ani de zile in portofoliul CFR Calatori au fost abandonate pentru a putea fi preluate din mers de catre unii operatori privati.
    Care au impuscat astfel doi iepuri dintr-o lovitura, pe langa cursele oricum extrem de profitabile, ei devenind automat si beneficiarii generoaselor subventii acordate de catre Ministerul Transporturilor pentru segmentul feroviar. Insa concomitent cu aplicarea acestei strategii, managerul Valentin Dorobantu nu s-a sfiit sa acorde si direct catre clientii politici sume uriase de bani din bugetul public.
    DNA confirma: record absolut Concurenta in domeniu este una acerba, din moment ce sifonarea banilor de la buget a ajuns in Romania zilelor noastre un adevarat sport national. Iata insa ca procurorii anticoruptie sunt pe cale sa confirme ca managerul de la CFR Calatori a reusit un adevarat record absolut, greu de egalat pana si de ceilalti colegi din „caracatita Fenechiu”
    Iar ancheta privind acordarea contractelor de catre Valentin Dorobantu este de-abia la inceput, astfel ca performanta poate fi chiar mult mai mare.
    Deocamdata se verifica un lot de 152 de contracte semnate de catre managerul CFR Calatori si prin care compania de stat s-a obligat la plati consistente aproape exclusiv pentru unul si acelasi beneficiar. Iar dintre cele 152 de contracte doar unul singur a fost acordat prin organizarea unei licitatii cum scrie la carte! Negociere fara publicare Valentin Dorobantu nu a avut nicio greata in a arunca zeci de milioane de euro mereu catre aceleasi firme de casa.
    Conform informatiilor intrate in posesia noastra, din cele 152 de contracte, unul singur a fost acordat prin organizarea unei licitatii cum scrie la carte!
    Negociere fara publicare Valentin Dorobantu nu a avut nicio greata in a arunca zeci de milioane de euro mereu catre aceleasi firme de casa. Conform informatiilor intrate in posesia noastra, din cele 152 de contracte, unul singur a fost adjudecat prin licitatie publica. Alte 73 de contracte au fost acordate prin negociere cu publicare, in timp ce nu mai putin de 78 de contracte, in valoare de zeci de milioane de euro, au fost atribuite de catre Dorobantu prin negociere fara publicare, la care s-a participat aproape de fiecare data cate un singur ofertant. Unul si acelasi, bineinteles. Primele 70 milioane de euro Pentru a le fi mai usor, anchetatorii au impartit cele 152 de contracte in trei loturi. Iar in ce priveste primele 49 de contracte acordate, au descoperit ca suma totala astfel unidirectionata de catre Valentin Dorobantu se ridica la peste 70 milioane de euro! In conditiile in care CFR Calatori a fost adusa in pragul falimentului, mii de salariati riscand concedierea. Din aceasta suma, peste 50 de milioane au fost alocati pentru reparatii, procurorii incercand acum sa afle daca acestea au si avut loc in realitate sau nu. Iar nu mai putin de 1,5 milioane euro au fost dati de Dorobantu pe… curatenie.
    A intrat cu bocancii in buget Grav este si faptul ca multe dintre contractele suspecte nu au fost acordate pentru un singur an, ci pe cate patru ani, astfel ca bugetul companiei de stat va mai fi jumulit mult timp de acum inainte.
    Vom reveni cu amanunte incendiare atat despre firmele „norocoase” care au negociat direct cu Dorobantu, cat si cu exemple halucinante despre cum au fost cheltuiti banii publici.
    Este suficient sa amintim doar ca managerul CFR Calatori a cumparat direct de la firma Comixta din Sibiu bocanci de… 370.000 euro!
    Si toate cele de mai sus se intamplau in timp ce acelasi Dorobantu Valentin a suspendat contractul de munca al aproximativ 14 000 de angajati timp de 8 zile pentru fiecare dintre acestia, in anul 2013, motivand lipsa acuta de fonduri , bineinteles cu acordul tacit al ministrului de atunci…Fenechiu ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger