AcasăNews1 martie: Trei cutremure in Romania, la distanta de cateva ore. Doar...

1 martie: Trei cutremure in Romania, la distanta de cateva ore. Doar doua au fost in Vrancea!

Luna lui Martisor a inceput cu destul de multa activitate in zona seismica Vrancea unde, de la miezul noptii si pana duminica la pranz, au avut loc doua cutremure, din fericire de intensitate mica.

Ambele miscari telurice care s-au produs in judetul Vrancea au fost de suprafata si au avut 2.1 grade pe scara Rcihter. Primul a avut loc la ora 00.04, anunta Institutul National de Fizica a Pamantului, la o adancime de 24 de kilometri, in timp ce urmatorul a fost inregistrat de aparatele seismologilor la ora 11.44 a zilei de 1 martie.

Intre ele s-a produs un alt cutremur, de aceasta data in Doborgea, mai precis in judetul Tulcea, la o adancime de doar 2 kilometri. Miscarea telurica a avut 2.7 grade pe scara Richter, fiind si cea mai puternica din seria cutremurelor inregistrate in prima zi a lunii in curs.

Seismele vin dupa cel de 4.2 grade pe Richter, care a avut loc in dimineata zilei de vineri, putin dupa ora 8, in judetul Vrancea. Acel cutremur s-a produs la o adancime de 129 de kilometri.

sursa foto: captura infp.ro

author avatar
Cristina Stefan
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger