AcasăNews21 de vieti, curmate cu cutitul

21 de vieti, curmate cu cutitul

Barbaria si teroarea fara granite au  lovit , ieri, simultan doua tari aflate la mii de kilometri una de alta: Franta si Japonia. Inca o dovada ca violenta, crima si intoleranta nu au bariere.

Japonia în stare de soc: 19 cadavre la un centru de îngrijire persoane cu handicap

Japonia a cunoscut unul din cele mai sangeroase masacre civile de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial. Un barbat a intrat, in noaptea de luni spre mati, intr-un centru de ingrijire a persoanelor cu dizabilitati din orasul Sagamihara (departamentul Kanagawa).Inarmat cu un cutit, el a ucis cel putin 19 persoane, ranind alte 25, din care 13 se afla in stare grava. Criminalul s-a predat apoi politiei. ”Handicapatii trebuie sa dispara”, a declarat el. ”Obiectivul meu este ca, intr-o lume in care este dificil pentru  persoanele grav handicapate sa traiasca la ele acasa, acestea sa poata fi eutanasiate cu acordul tutorilor lor”, se arata intr-o scrisoare a acestuia adresata presedintelui camerei inferioare a parlamentului japonez. Autorul masacrului a fost identificat ca Satoshi Uematsu (26 de ani), un fost angajat al centrului, care a fost concediat. Uematsu fusese internat intr-un spital psihiatric, in 19 februarie, dupa ce a declarat ca este gata sa ucida persoane handicapate. A fost eliberat in 2 martie, medicii judecand ca starea sa s-a ameliorat. Un sac plin de cutite a fost gasit de politie la locul crimelor, din care unul plin de sange.  Presa japoneza lua in calcul si o alta motivatie a crimelor: destituirea sa de la locul de munca. Acest masacru a survenit la putin timp dupa atacurile din Franta si Germania. Japoni se afla pe lista tintelor gruparii jihadiste ISIS dar guvernul a tinut sa precizeze ca, deocamdata, exclude orice legatura a crimelor cu islamismul radical. Centrul din Sagamihara adapostea 149 de pacienti, cu varste cuprinse intre 19 si 75 de ani. O parte sufera de probleme psihice iar altii de handicapuri fizice. Japonia este reputata pentru rata scazuta a criminalitatii.

ISIS i-a taiat gatul unui preot in timpul slujbei

Francois Hollande si ministrul de Interne au venit la locul tragediei

Organizatia Statul Islamic a revendicat atacul terorist de ieri de la biserica din  Saint Etienne du Rouvray (Franta) , soldat cu luare de ostatici si trei morti. Saint-Etienne-du-Rouvray din regiunea franceza Normandia. Revendicarea a fost facuta via agentia de propaganda a organizatiei jihadiste, Amaq. ”Atacul la fost comis de doi soldati ai Califatului”, a transmis Amaq. Doi barbati inarmati cu cutite au intrat in biserica luandu-i ostatici pe preotul Jaques Hamel, doua calugarite si doi credinciosi. Preotul (84 de ani)  a fost ucis, teroristii taindu-i beregata, iar trei dintre ostatici au fost raniti, din care unul in stare grava. Politia si fortele speciale au luat cu asalt biserica, cei doi teroristi fiind anihilati. „Un atac oripilant. Trebuie sa purtam prin toate mijloacele razboi impotriva retelei Stat Islamic”, a declarat la locul tragediei presedintele Francois Hollande. Unul din atacatori avea fisa ”S”, fiind cunoscut serviciilor antitero.

author avatar
Tudor Borcea
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger