AcasăNews6 miliarde de dolari a pierdut patronul Zara!

6 miliarde de dolari a pierdut patronul Zara!

Brexit are un efect devastator nu numai asupra economiei Marii Britanii, ci si la nivelul buzunarelor celor mai bogati oameni ai planetei. Averea cumulata a primilor 400 de magnati de pe glob s-a diminuat intr-o singura zi cu 127,4 miliarde de dolari! Specialistii de la Bloomberg au calculat pierderile: averea miliardarilor s-a redus cu 3,2%, ajungand pana la 3.900 de dolari.

Amancio Ortega

Spaniolul Amancio Ortega, cel mai bogat om din Europa, cofondator al colosului Inditex (detine branduri ca Stradivarius, Zara ori Bershka), a inregistrat pe pietele bursiere o pierdere de 6 miliarde de dolari! Peste un miliard au pierdut Bill Gates, Jeff Bezos (fondatorul Amazon) si chiar Gerald Cavendish Grosvenor, Duce de Westminster si cel mai bogat britanic al momentului. Apropo de britanici, Brexitul i-a lovit crunt, caci primii 15 bogati ai Regatului au inregistrat pierderi adunate de 5,5 miliarde dolari!

Gerald Cavendish Grosvenor

Efecte devastatoare si peste Ocean. In SUA, actiunile tranzactionate la Bursa de la New York au incheiat saptamana cu cel mai mare declin din ultimele 10 luni. Indicele S&P 500 a coborat cu 3,6% (cea mai abrupta scadere din 24 august 2015 incoace!), in timp ce Nasdaq Composite a pierdut 4,1%.

author avatar
Tudor Borcea
994 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger