AcasăNewsA inceput EVALUAREA NATIONALA la clasa a VIII-a. Noutate in privinta corectarii...

A inceput EVALUAREA NATIONALA la clasa a VIII-a. Noutate in privinta corectarii lucrarilor

Saptamana de foc – si la propriu, si la figurat, -pentru elevii care abia ce au incheiat scoala generala si se pregatesc de admiterea in liceu.

Peste 153.000 de absolventi ai claselor a VIII-a din Bucuresti si din tara au fost asteptati, inca din dimineata celei dintai zile a saptamanii, in salile amenajate in cele 4.809 centre de examen, pentru a rezolva, cum pot ei mai bine, in intervalul 9-11, subiectele la prima proba scrisa din cadrul Evaluarii Nationale, si anume cea la limba si literatura romana.

Odata ce se incheie aceata prima proba, marti elevii claselor a VIII-a apartinand minoritatilor nationale vor da piept cu proba de profil, cea la Limba si literatura materna, pentru ca miercuri sa intre in salile de examinare toti candidatii, pentru ceea ce multi considera a fi cea mai dificila proba din serie, testul scris la matematica.

Va amintim ca, odata ce se va incheia seria de probe, un alt moment important pentru elevi este cel in care se anunta notele. Insa pana atunci, candidatii trebuie sa aiba in vedere faptul ca, in premiera la acest nivel, lucrarile elevilor vor fi corectate in alte judete decat cele in care au avut loc probele.

O prima afisare a rezultatelor la Evaluarea Nationala – clasa a VIII-a va avea loc, din cate a anuntat Ministerul Educatiei, pe 1 iulie, pana la ora 16. Apoi in aceeasi zi, timp de cateva ore, mai exact pana la 20, elevii nemultumiti de rezultatele obtinute pot face contestatii. Pentru ca rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2016 pentru clasa a VIII-a sa fie anuntate pe 5 iulie.

sursa foto: renasterea.ro

author avatar
Cristina Stefan
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger