AcasăNewsAccidentul aviatic din Muntii Apuseni: Supravietuitorii si salvatorii vor fi decorati

Accidentul aviatic din Muntii Apuseni: Supravietuitorii si salvatorii vor fi decorati

Atat cei cinci pasageri care au fost raniti dupa ce aparatul de zbor in care se aflau si care ar fi trebuit sa ajunga, luni, la Oradea, dar a cazut intr-o zona impadurita din Muntii Apuseni, cat si cei care au ajutat la gasirea victimelor accidentului vor fi decorati.

Cei patru medici, dar si copilotul, supravietuitori ai cumplitului accident de la limita judetelor Cluj si Alba, vor primi o decoratie simbolica. Premierul Ponta a fost cel care a anuntat acest lucru, miercuri, in cadrul aceleiasi interventii in care a precizat ca, dat fiind ca „interventia de la Cluj a fost un esec”, a cerut inlocuirea din functie a secretatului de stat in MAI, Catalin Chiper, dar si a directorului ROMATSA.

„Voi propune decorarea atat a celor cinci supravieţuitori, cat şi a celor care au facut posibila identificarea celor cinci şi intervenţia chiar şi la un moment mai intarziat”, a declarat seful Guvernului, conform b1.ro.

Din nefericire, pilotul Adrian Iovan, dar si studenta la medicina Aurelia Ion, care s-a oferit voluntar pentru a participa la misiunea de luni, au pierit, dupa ce avionul de mici dimensiuni BN 2, in care se aflau, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza. Aparatul de zbor, la bordul caruia se afla un echipaj medical, plecase de la Bucuresti si urma sa ajunga la Oradea, pentru a preleva organe, in vederea unor transplanturi.  Operatiunea de salvare a fost ingreunata atat de conditiile meteo, cat si de faptul ca, ore intregi, nu s-a stiut unde anume se afla epava avionului. Conditiile in care a avut loc tragedia sunt neclare deocamdata.

Citeste si:

Citeste si:

426 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger