AcasăNewsActiune de proportii a politistilor: 82 de perchezitii, intr-un caz cu un...

Actiune de proportii a politistilor: 82 de perchezitii, intr-un caz cu un prejudiciu de aproape 50.000.000 lei

O actiune ce pare desprinsa dintr-un un film american. Cel putin aceasta poate fi, la o prima vedere, impresia pe care o au reprezentantii opiniei publice cand afla ca politistii fac, intr-un singur caz, nu mai putin de 82 de perchezitii.

Verificarile de amploare, incepute de dimineata, vor continua cu audieri. Actiunea apartine politistilor ilfoveni, sub supravegherea procurorilor bucuresteni. Concret, oamenii legii au in plan sa gaseasca, in cadrul acestor perchezitii, elemente care sa le serveasca in vederea probarii suspiciunilor pe care le au in cazul membrilor unei grupari infractionale banuiti ca ar fi pagubit statul cu aprape 50 de milioane de lei, prin evaziune fiscala, suspiciunile avand lebatura cu colectarea de deseuri metalice.

Cele mai multe perchezitii, in Ilfov

Se fac verificari atat la domiciliile unor suspecti, cat si la sedii ale unor firme, mai exact la societati comerciale administrate de cei dintai. Din cate se precizeaza din directia IPJ Ilfov, cele mai multe verificari se fac pe raza judetului Ilfov, 32 la numar, urmate de perchezitiile din Bucuresti, 20, dar si de judetele Dambovita-7 si Giurgiu-6. Totodata, politistii se vor opri, pentru perchezitii, atat la adrese de pe raza judetelor Braila -5, Arad si Dolj-3, dar si la doua adrese de pe raza Sibiului, precum si la cate un domiciliu din Constanta, Mehedinti, Hunedoara si Prahova. Ar mai fi de mentionat faptul ca politistii ilfoveni mentioneaza ca 20 de persoane urmeaza sa ajunga la audieri in acest caz.

In privinta suspiciunilor pe care le au oamenii legii ilfoveni in aceasta cauza aflata in cercetare, dintr-un comunicat aflam faptul ca „in perioada 2014-2016, membrii gruparii ar fi infiintat 11 societati cu comportament fantoma si ar fi emis facturi care nu au la baza operatiuni reale catre peste 200 de firme beneficiare, de pe raza judetelor mentionate, acestea din urma având ca domeniu de activitate recuperarea de materiale reciclabile, comertul cu diferite produse alimentare si nealimentare, constructii si prestari servicii”, existand banuieli ca intentia administratorilor ar fi fost sa scape de plata TVA-ului si a impozitului pe profit.

sursa foto: olttv.ro

168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger