AcasăNewsAdio extradare! Afaceristul Florian Walter a primit rezidenta in Dubai!

Adio extradare! Afaceristul Florian Walter a primit rezidenta in Dubai!

Reporterii ziarului „National” l-au gasit pe Florian Walter, proprietarul companiei de salubrizare ROMPREST, dat in urmarire internationala inca din 20 mai a.c. Suspectat de procurorii DIICOT intr-un dosar de evaziune fiscala, omul de afaceri a disparut din tara fara urma, iar pana in prezent, in afara unor informatii contradictorii, nimeni n-a fost capabil sa ia legatura oficial cu el. „National” a facut-o luni noapte, cand reporterii nostri au capatat informatii pretioase, afland nu doar locatia reala a milionarului cautat de procurorii romani, ci si o serie de amanunte absolut incendiare.

Omul de afaceri Florian Walter locuieste acum intr-un apartament din Dubai si trebuie sa se prezinte la Politie in fiecare zi de luni

Tavalugul s-a pornit in dimineata zilei de 6 mai, la Bucuresti, cand procurorii DIICOT si politistii Directiei de Combatere a Crimei Organizate au efectuat perchezitii atat la sediul ROMPREST Service S.A (lider la nivel national in domeniul salubrizarii localitatilor), cat si la domiciliul proprietarului companiei, intr-un dosar vizand acuzatii de evaziune fiscala si spalare de bani. Surpriza, insa! Procurorii n-au dat de urma lui Florian Walter. Nici la sediul firmei, nici la domiciliul acestuia. Se spune ca anchetatorii aveau deja in maini mandatul de retinere pentru 24 de ore a fostului finantator de la FC Dinamo si Petrolul.

Dat in urmarire prin INTERPOL

In doar cateva ore, mass-media a fost inundata de informatii bombastice. Mai intii s-a anuntat ca Florian Walter se sustrage urmaririi penale, apoi ca afaceristul ar fi parasit tara. In consecinta, organele au decis darea in consemn la frontiera a proprietarului ROMPREST. Dupa 9 zile, timp in care procurorii au tot incercat, fara succes, sa afle unde se ascunde Walter, Tribunalul Prahova a emis, pe numele afaceristului, un ordin de arestare preventiva in lipsa. Dupa alte cinci zile, pe data de 20 mai, la cererea Biroului National Interpol, aceeasi instanta a dispus eliberarea unui mandat international de urmarire pe numele suspectului.

Nu a fugit din tara, era in vacanta. Ulterior, a aterizat in Dubai!

Luni noapte, „National” a reusit sa afle locatia 100% adevarata in care se afla, de peste doua luni, patronul ROMPREST. Pentru prima oara de la declansarea scandalului, reporterii nostri pot face publica adresa afaceristului dat in urmarite prin INTERPOL. Mai mult, jurnalistii nostri au realizat un dialog extrem de interesant cu acesta, de la distanta, discutie care a dat nastere unui set de amanunte de-a dreptul uluitoare. In primul rand, am aflat ca Florian Walter nu a fugit din tara in ziua perchezitiilor DIICOT. Nu a fugit nici inainte de 6 mai, fiind prevenit de cineva, asa cum s-a vehiculat. Pur si simplu, milionarul se afla in vacanta in Europa in ziua demararii operatiunilor de la Bucuresti. Ulterior, el a aterizat in Dubai.

A facut 7 zile de arest. Un tribunal dubaiez l-a eliberat sub control judiciar

La cateva zile dupa ce Tribunalul Prahova a avizat mandatul international de urmarire, iar filialele INTERPOL din lume au primit documentatia in cauza, Florian Walter a luat decizia sa se predea. Astfel, in dimineata zilei de 27 mai, insotit de avocati, el s-a prezentat la sediul biroului INTERPOL din Emirate. Dupa identificare, i s-a retinut pasaportul si a fost trimis dupa gratii, efectuand 7 zile de arest in Dubai. Ulterior, o instanta locala a decis eliberarea sa sub control judiciar, asta dupa ce inculpatul a platit o cautiune. De atunci, in fiecare zi de luni, Florian Walter merge la Politie ca sa dea cu subsemnatul.

“Au vrut sa ma omoare”

Patronul companiei ROMPREST povesteste ca locuieste intr-un apartament din Dubai. Departe de a fi unul cochet, dar spune ca nu-l intereseaza confortul. Il macina problemele de acasa. Ce se intampla cu familia sa. De la peste 3.000 de kilometri distanta de tara, patronul celei mai puternice firme de salubrizare din Romania lanseaza cateva acuzatii dure. El afirma ca s-a atentat la viata sa. I s-a dorit sfarsitul: „Au vrut sa ma omoare! Puteam sa fiu mort la ora asta!”, spune la telefon Florian Walter.

„Dupa atatea luni, sper doar sa-mi vad fiica”

In varsta de 52 de ani, Florian Walter simte o usurare pentru faptul ca vorbeste, in sfarsit, despre epopeea ultimelor luni din viata. Desi s-a scris ca ar fi fost reperat undeva in Cuba, el nu vrea sa marseze pe toate elucubratiile aparute in presa. Tine doar sa sublinieze ca nu l-a prevenit nimeni sa-si ia talpasita. In plus, sa anunte ca nu se va intoarce prea curand: „Nu pot sa vin in Romania! De ce sa mor in Romania?. Sper doar ca, dupa atatea luni, sa pot sa-mi vad si eu fiica”.

Bomba! Pe 13 iulie, Florian Walter a primit rezidenta EAU!

Florian Walter a efectuat 7 zile de arest in Dubai, se afla acum sub control judiciar, dar informatia BOMBA vine abia acum. Luni, pe data de 13 iulie, omul de afaceri a primit o veste incredibila din partea autoritatilor din Emiratele Arabe. Departamentul de Imigrare din Dubai tocmai i-a eliberat milionarului viza de rezidenta EAU. Cu acest act dobandit intr-o zi cu ghinion, va fi greu pentru procurorii de la Bucuresti sa-l vada la ochi prea curand pe Florian Walter: afaceristul nu va putea fi extradat in Romania!

 

author avatar
Gabriela Stanciu
8.631 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger