AcasăNewsADMITERE LICEU 2016. A doua etapa a repartizarii computerizate

ADMITERE LICEU 2016. A doua etapa a repartizarii computerizate

Deja mare parte a elevilor care a incheiat scoala generala si au trecut de Evaluarea Nationala au scapat de emotiile procedurii repartizarii la liceu.

Insa absolventii claselor a VIII-a care nu au fost repartizati in cadrul primei faze a acestei proceduri, desfasurate zilele trecute, au toate sansele sa afle in curand la ce liceu vor invata, dupa ce vor intra in cea de-a doua etapa computerizata. Joi are loc aceasta a doua etapa a repartizarii computerizate din cadrul procedurii de admitere la liceu din 2016, iar din cate anuntau recent reprezentantii Ministerului Educatiei se adreseaza unui numar de 971 de elevi care nu au putut fi repartizati pentru simplul fapt ca nu au completat destule optiuni care sa le permita incadrarea intr-o unitate de studiu post scoala generala. De altfel, dupa cum se stie, aceasta problema a aparut si in anii trecuti.

Au fost, in schimb, repartizati, nu mai putin de 118.661 de elevi, majoritatea lor alegand sa invete in continuare la un profil teoretic, in timp ce restul vor studia pe o filiera tehnologica. La momentul respectiv, s-a aflat ca intr-un top trei al liceelor, la nivel national, in functie de cele mai mari medii de admitere, s-au plasat unitati de invatamant din Bucuresti – Colegiul National „Sfantul Sava” si Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, cu prima medie de admitere 10 si ultima medie 9,56, precum si Colegiul National „Gheorghe Lazar”, unde ultima medie de admitere a fost 9,54.

Detalii despre rezultatele acestei etape secundare de repartizare la liceu gasiti pe edu.ro, site-ul Ministerului Educatiei, la sectiunea special dedicata Admiterii in liceu (VEZI AICI).

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

author avatar
Cristina Stefan
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger