AcasăNewsAdrian Mititelu, trimis in judecata pentru evaziune fiscala

Adrian Mititelu, trimis in judecata pentru evaziune fiscala

Afaceristul Adrian Mititelu, fostul patron al clubului de fotbal Universitatea Craiova, a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala.

Adrian Mititelu este acuzat si ca a initiat, in 2003, un grup infractional organizat care a activat pana in 2006 si din care mai faceau parte personaje precum Stefan Ionescu, Gheorghe Joavina, Gigel Preoteasa sau Ninel Trandafir.

Procurorii DIICOT sustin ca cei implicati in grupul respectiv erau specializati in comiterea de infractiuni prin intermediul societatilor comerciale aflate in grupurile de firme MAXITEC.

Adrian Mititelu este acuzat ca a prejudiciat statul cu peste 5,3 milioane de euro in primul rand prin folosirea cu rea-credinta a bunurilor SC Maxitec SRL si SC Reconstructia Fotbalului Craiovean SRL. Bunurile respective erau folosite contrar intereselor acestora si le era diminuat, astfel, capitalul social.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti, iar procurorii au instituit, deja, masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor si asupra conturilor bancare si a partilor sociale pe care inculpatii le detin la societatile comerciale implicate in cauza.

author avatar
Cristi Ionita
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger