AcasăNewsAdrian Nastase le da capace pesedistilor

Adrian Nastase le da capace pesedistilor

Lupta dintre orgoliosii Dragnea si Ponta plus greselile politice facute risca sa izoleze PSD-ul, implicit sa-i asigure un nou sejur in opozitie – avertizeaza fostul premier.

Obligat de statutul PSD sa stea departe de partidul pe care l-a condus, Adrian Nastase trage un puternic semnal de alarma pentru pesedisti. Carora le spune ca au toate sansele sa ajunga, in cel mai bun caz, ”lipiti” pe post de partid de mana a doua de PNL, ”pentru ca Iohannis sa guverneze linistit”. Asta daca nu vor fi expediati in opozitie, data fiind strangerea randurilor dreptei si disparitia celor trei avantaje de care a beneficiat PSD la alegerile locale: ”un singur tur de scrutin, o prezenta scazuta la vot si absenta Diasporei de la vot”. In plus, Nastase atrage atentia pesedistilor asupra destramarii taberei de stanga (PSD- ALDE-UNPR) dupa ce UNPR-ul ”a sucombat topindu-se in PMP”, iar ALDE ”este sub un puternic atac la adresa liderului sau (Tariceanu – n.r.)” – situatie care s-ar putea solda cu ”imprastierea” membrilor ALDE si revenirea unora dintre ei ”in zona PNL”. ”PSD risca sa ramana singur”, concluzioneaza Nastase, adaugand si ca in acest caz social-democratii ar avea la dispozitie doua variante,  proaste amandoua: ”Sa se predea catre Iohannis si sa formeze un guvern de mare coalitei, sub umbrela lui Iohannis, sau sa ramana in opozitie, care ar crea o mare problema”.

Dragnea si Ponta sa-si lase deoparte orgoliile

Data fiind situatia dificila in care se afla partidul, Nastase ii indeamna pe Liviu Dragnea si Victor Ponta sa puna punct razboiului dintre ei. ”Eu nu cred ca Victor Ponta trebuia sa se lupte pentru a fi presedinte la Camera cateva luni, pentru ca este in mod evident o tinta. (…) Cred ca a fost o chestiune de orgoliu. De aici a aparut o anumita tensiune intre Dragnea si Ponta. Am impresia ca Ponta a fost incurajat sa mearga pe aceasta directie. Sigur, Victor Ponta poate fi un partener foarte important pentru Dragnea in campania care urmeaza. Si el nu ar trebui sa fie izolat, trimis in carantina”, sustine pacifist Nastase.

PSD trebuie sa-si faca rost urgent de un premier

O alta greseala care poate tine inca patru ani PSD-ul in opozitie este nelansarea pe piata a numelui premierului propriu. ”Teoretic, partidele ar trebui sa se prezinte in campanie cu un candidat de premier. PSD nu va face asta si nu este in ordine”, critica Adrian Nastase. Care le si reaminteste pesedistilor ca s-ar putea sa nu obtina un rezultat ”foarte bun” la alegeri, caz in care nu vor putea sa numeasca un candidat la sefia Guvernului si decizia va ajunge la mana lui Iohannis. ”Aici intervine presedintele si eu cred ca Iohannis urmareste o situatie de pat, de blocaj, in care PSD si PNL sa ramana blocate la nivel de 35%, ca sa aiba posibilitatea sa decida el fie o formula de dreapta sau una de mare coalitie, in care sa fie interesate cele doua partide, cu posibilitatea ca el sa sugereze un ministru tehnocrat – nu stiu, o formula de exemplu, cum este cea cu Mugur Isarescu, doar ca exemplu vorbesc”, trage Nastase clopotul de alarma pentru pesedisti.

author avatar
Simona Badulescu
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger