AcasăNewsAdriana Saftoiu incearca sa rada ”vechea garda” PNL-PDL

Adriana Saftoiu incearca sa rada ”vechea garda” PNL-PDL

Purtatorul de cuvant al PNL, Adriana Saftoiu, le transmite liberalilor insurubati in Parlament de mai bine de trei mandate ca a venit momentul sa se retraga de la Casa Poporului la casele lor.

Adriana Saftoiu spune ca listele electorale ale PNL trebuie sa fie impecabile in acest an, mai exact sa nu contina persoane cu probleme penale sau suspectate de plagiat. Tot ea sustine insa ca nici reprezentantii vechii garzi nu mai trebuie sa figureze pe liste, indiferent ca provin din vechiul PNL sau din PDL: E un moment foarte bun, in care trebuie sa facem un pas in spate, in lateral. Stiu ca e destul de greu sa renunti la un moment dat la ideea ca esti parlamentar, mai ales dupa ce ai trei-patru mandate, dar eu cred ca ar trebui sa fie si o alegere a unor colegi care se afla deja la al patrulea mandat. Zic eu ca 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20, la dispozitie sa arati tarii ce poti sa faci pentru ea sunt suficienti. Suntem intr-un moment in care e limpede ca cetatenii au o reactie nu foarte buna la figuri pe care le considera deja erodate, de prea mult timp pe scena politicii, prea obisnuite in comoditate si in privilegii”. Propunerea este bine vazuta de liberali, chiar daca unii spun ca ”dinozaurii” nu trebuie scosi de pe liste, ci pusi pe locuri neeligibile. Oricum, daca demersul va avea succes, el va afecta nume politice sonore, in frunte cu Vasile Blaga, toate cu mai mult de trei mandate la activ. Exemple: Eugen Nicolaescu, Cezar Preda, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Dan Motreanu, Nini Sapunaru, Mihai Voicu, Anca Boagiu, Puiu Hasotti.

Liberalii il vor inapoi pe ”dinozaurul” Crin Antonescu

Ca de obicei, exista si o exceptie, notabila de asemenea: Crin Antonescu. Desi are si el sase mandate la activ, liberalii satui pana peste cap de binomul Gorghiu – Blaga se milogesc pur si simplu de Antonescu, doar-doar il vor indupleca sa se intoarca in prima linie a partidului, eventual si in fruntea listelor electorale, ca sa aiba si PNL cu cine iesi in lume la parlamentarele din toamna.

author avatar
Simona Badulescu
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger