AcasăNewsAdriean Videanu, audiat la DNA in Dosarul Microsoft

Adriean Videanu, audiat la DNA in Dosarul Microsoft

Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, este audiat, joi dupa-amiaza, la sediul DNA Bucuresti.

Adriean Videanu a ajuns sa dea cu subsemnatul la sediul DNA dupa ce, miercuri, Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor, l-a acuzat pe Videanu de trafic de influenta.

Gabriel Sandu este arestat preventiv in celebrul Dosar Microsoft, in care este acuzat de comiterea mai multor infractiuni. Sandu a fost audiat, miercuri, de procurorii DNA si le-a transmis acestora ca mita din dosarul Microsoft a ajuns la liderii fostului Partid Democrat Liberal, inclusiv la Adriean Videanu.

Conform antena3.ro, Gabriel Sandu le-ar fi spus procurorilor ca el a aflat, in prima parte a anului 2009, ca pentru finantarea PDL si a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme care colectau fonduri din companii inregistrate in jurisdictii internationale, iar de aceste operatiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregatite si de incredere, „care reprezinta interesele unor corporatii”.

De asemenea, sursa amintita precizeaza ca Gabriel Sandu le-a mai transmis procurorilor ca „mi s-a spus ca trebuie sa fiu foarte atent si ca trebuie sa ascult sfaturile liderilor PDL. Ca trebuie sa punem oameni de incredere pe anumite functii-cheie din minister si ca trebuie sa sprijin campaniile electorale. Am realizat ulterior ca numirile oamenilor de incredere pe functii-cheie vizau multiple functii din administratia publica, dar si parlamentari si europarlamentari. Toate cheltuielile si obligatiile cu acest scop erau facute sub presiuni exercitate de conducerea PDL, respectiv de Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Alin Albu si Gheorghe Stefan”.

„Imi amintesc ca fiecare imi oferea un sprijin de aproximativ doua milioane de euro. In schimb imi solicitau sa obtin semnaturile necesare aprobarii HG nr. 460/2009, pentru aprobarea achizitiei licentelor Microsoft necesare in perioada 2009 – 2012, precum si sa obtin bugetarea aferenta derularii contractului”, ar mai fi spus Gabriel Sandu.

author avatar
Cristi Ionita
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger