AcasăNewsAdriean Videanu, incatusat de DNA

Adriean Videanu, incatusat de DNA

Presedintele PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a fost retinut, ieri seara, de procurorii anticoruptie, in dosarul fostei sefe a DIICOT Alina Bica.

Adriean Videanu va fi prezentat judecatorilor de la instanta suprema cu propunere de arestare preventiva

Desi numele sau a fost des vehiculat in ultimele zile in dosarul Microsoft, Adriean Videanu a fost retinut pentru 24 de ore in alt dosar-bomba instrumentat de procurorii anticoruptie. Este vorba despre cel in care Alina Bica este acuzata de abuz in serviciu si luare de mita de la oameni de afaceri precum Ovidiu Tender sau Ioan Niculae pentru a-i ajuta in dosarele pe care acestia le aveau la DIICOT.

 

Prejudiciu de 11 milioane de dolari

Potrivit procurorilor, Alina Bica, in calitate de procuror-sef al DIICOT, ar fi ridicat pe 25 februarie 2014, in mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui numar de 80 actiuni care valorau 277.000 lei, detinute de Videanu la SC Titian Mar SA. Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu. Sechestrul asupra actiunilor sale a fost pus in dosarul in care Videanu este cercetat de DIICOT, alaturi de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale. Prin ridicarea sechestrului, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu sa-si puna la adapost actiunile sechestrate si obtina foloase necuvenite, de 277.000 de lei, prin instrainarea lor. Astfel, a ramas fara obiect masura asiguratorie dispusa de procurorul de caz, care reprezenta garantia recuperarii prejudiciului cauzat. Videanu, a venit, ieri, la DNA chiar in momentul in care Elena Udrea iesea. De altfel, in dosarul Alinei Bica au mai fost audiati Alin Cocos, fiul lui Dorin Cocos, si fostul consilier al fostei sefe a DIICOT, Florentin Mihailescu. Despre acesta din urma, unele surse sustin ca era foarte intim cu Alina Bica.

author avatar
Nicole Ionescu
2.470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger