AcasăNewsAfacerist arestat dupa ce a mituit doi comisari de la Mediu cu...

Afacerist arestat dupa ce a mituit doi comisari de la Mediu cu bani, parfumuri si vin

Omul de afaceri din Barlad Marian Blembea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru coruptie, in urma unei anchete a DNA-Serviciul Teritorial Iasi. Acesta ar fi oferit spaga 10.000 de lei, vin si un parfum unor comisari din cadrul Garzii de Mediu.

Potrivit unor surse din cadrul DNA, chiar cei doi comisari pe care omul de afaceri a incercat sa ii mituiasca sunt denuntatorii faptei lui Blembea.

Din ordonanta de retinere intocmita de procurori, si pusa in aplicare sambata seara, a reiesit ca in ziua de 24 iulie 2014, inculpatul Blembea Marian a remis suma de 10.000 lei unui comisar in cadrul Comisariatului General al Garzii de Mediu si i-a oferit acestuia o cantitate de vin neprecizata. De asemenea, prin intermediul aceluiasi comisar i-a oferit unei colege a acestuia un parfum. In schimbul acestor „atentii” cei doi comisari, care realizau un control de specialitate la un punct de lucru al firmei administrate de inculpat, trebuiau sa efectueze un act contrar atributiilor lor de serviciu. Astfel, cei doi trebuia sa treaca cu vederea anumite nereguli constatate si sa nu aplice o amenda contraventionala in cuantumul prevazut de lege.

Cauza priveste o activitate infractionala mai ampla, efectuandu-se cercetari fata de mai multe persoane. In data de 25 iulie, au fost efectuate perchezitii in cinci locatii, situate pe raza municipiilor Vaslui, Barlad si Bacau, dintre care una la sediul unei institutii publice.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul informativ si tehnic al SRI – Directia Judeteana de Informatii Vaslui.

 

author avatar
Alina Costache
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger