AcasăNewsAfaceristul Burci, retinut de procurori

Afaceristul Burci, retinut de procurori

La capatul mai multor ore de audieri, la sediul teritorial al DIICOT Olt, omul de afaceri care patroneaza, printre altele, ziarul „Adevarul”, a fost retinut de catre procurorii in vizorul carora a intrat.

UPDATE: Procurorii DIIOCT au confirmat, in cursul zilei de joi, masura luata in cazul lui Burci, precizand ca in aceeasi cauza au mai fost retinute alte patru persoane. Toti cei cinci urmeaza sa fie prezentati, joi, Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Iata in cele ce urmeaza precizarile pe care le-au facut anchetatorii, intr-un comunicat de presa:

„La data de 27.04.2016 si 28.04.2016  procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Olt au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor:

BURCI CRISTIAN IONEL, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave, instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani, instigare la spalare de bani si instigare la evaziune fiscala.

TURCU  DENISA, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave,  spalare de bani, complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave si instigare la evaziune fiscala.

GHEOCOV  CLARA  CLEMENTINA, pentru savarsirea infractiunilor de aderarea la un grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani, evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

DINOIU  ION, pentru savarsirea infractiunilor de aderarea la un grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

STANCU  VILSON, pentru savarsirea infractiunilor de aderarea la un grup infractional organizat, complicitate la delapidare, complicitate la abuz in serviciu si spalare de bani.

La data de 28.04.2016 procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Olt au solicitat Tribunalului Olt  luarea masurii  arestarii preventive a inculpatilor pentru o perioada de 30 de zile.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”.

–––-

Adus din Bucuresti la Slatina, pentru a discuta cu anchetatorii, asemeni altor noua persoane care au fost conduse la audieri in acest dosar, Cristian Burci a aflat, la primele ore ale acestei zile, ca a fost retinut pentru 24 de ore.

Deunazi, procurorii au precizat faptul ca in dosarul de fata – in care se ancheteaza falimentarea fabricii de vagoane Romvag, din Caracal- prejudiciul s-ar ridica la circa 8 milioane de euro. Tot in cursul zilei trecute s-au facut mai multe perchezitii, atat in Capitala, cat si in Caracal, la finele carora, dupa cum mentionam, au fost facute si audieri.

sursa foto: vedeteblog.com

374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger