AcasăNewsAgent de politie, trimis in judecata pentru trafic de influenta si spalare...

Agent de politie, trimis in judecata pentru trafic de influenta si spalare de bani

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata, in stare de arest, a lui Cicerone Dinca, agent de politie la Garda de Coasta Constanta.

Cicerone Dinca este acuzat de comiterea mai multor infractiuni precum trafic de influenta si spalare de bani.

Conform procurorilor, in perioada aprilie – iulie 2015, in mod repetat, inculpatul Dinca Cicerone a pretins de la un om de afaceri (denuntator in cauza) mai multe sume de bani, un autoturism si obiecte de mobilier, lasand sa se creada ca, prin intermediari, ar avea influenta asupra unui procuror, astfel incat sa il determine pe acesta din urma sa dispuna o solutie de nevinovatie, intr-un dosar penal in care era cercetat omul de afaceri.

Daca initial pretentiile inculpatului s-au ridicat la suma de 10.000 euro si un autoturism de aceeasi valoare, ulterior acestea au crescut la fiecare intalnire cu denuntatorul.

In acelasi sens, la data de 23 iunie 2015, inculpatul Dinca Cicerone si-a modificat pretentiile, cerandu-i omului de afaceri suma de 22.000 euro, cate 11.000 euro pentru doi intermediari care ar fi avut influenta efectiva asupra procurorului de caz, precum si obiecte de mobilier in valoare de aproximativ 6.000 euro pentru sine.

La data de 08 iulie 2015, inculpatul Dinca Cicerone a primit de la omul de afaceri suma de 22.000 de euro, disimuland adevarata provenienta a sumei primite, sub forma incheierii unei promisiuni bilaterale de vanzare la un notar public.

Contractul incheiat a avut ca obiect transferul viitor al dreptului de proprietate privind un teren extravilan, situat pe raza teritoriala a orasului Navodari, judetul Constanta, contra sumei totale de 80.000 lei.

La data de 8 iulie 2015, inculpatul Dinca Cicerone a fost prins in flagrant de catre procurorii anticoruptie, dupa primirea de la omul de afaceri a sumei de 22.000 euro, asupra sa fiind gasita suma respectiva de bani.

Totodata, procurorii au propus instantei de judecata desfiintarea promisiunii bilaterale de vanzare privind terenul extravilan respectiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta.

author avatar
Cristi Ionita
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger