AcasăNewsAlerta meteo: vin ninsori abundente! Vezi zonele afectate

Alerta meteo: vin ninsori abundente! Vezi zonele afectate

Meteo, 11 martie. Vreme foarte rece în Capitală

Meteorologii au emis o alerta meteo de vant puternic, precipitatii abundente, mai ales sub forma de ninsoare, si polei.

Conditiile meteo nefavorabile vor afecta aproximativ o jumatate de tara, specialistii asteptandu-se sa apara probleme mai ales in Maramures, Transilvania, Crisana si Banat.

Alerta meteo este valabila in perioada 21 decembrie, ora 02.00 – 22 decembrie, ora 06.00. Vor fi intensificari ale vantului, urmand sa se atinga viteze de pana la 60 de kilometri pe ora si chiar de pana la 80 de kilometri pe ora in zona montana.

Stratul de zapada va atinge, si pe alocuri chiar va depasi, 25 de centimetri.

In aceste conditii, reprezentantii CNADNR au decis sa actioneze preventiv imprastiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri nationale si autostrazi pe care exista riscul formarii lunecusului si poleiului.

„Atentionam participantii la traficul rutier asupra faptului ca, din cauza precipitatiilor abundente si a temperaturilor scazute, poate aparea fenomenul de spalare a materialelor antiderapante imprastiate pe partea carosabila a drumurilor nationale si a sectoarelor de autostrazi, in aceste zone existand posibilitatea ca pe anumite sectoare sa alterneze suprafete lunecoase cu suprafete umede”, este mesajul transmis de specialistii CNADNR.

author avatar
Cristi Ionita
627 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger