AcasăNewsAlerta, Romania apare pe lista neagra a ISIS !

Alerta, Romania apare pe lista neagra a ISIS !

Organizatia Statul Islamic a publicat un material video in care apar printre altele drapelele a 60 de tari, intre care si Romania, care sunt considerate inamice pentru ca fac parte din ”coalitia globala impotriva ISIS”.

Statul Islamic a inceput sa numere steagurile ”necredinciosilor” lumii

Gruparea sunita Statul Islamic a dezvaluit un nou material video de propaganda in care sunt enumerate tarile care fac parte din ”coalitia internationala” impotriva ISIS, pe cale de consecinta acestea fiind considerate dusmani ai ”Califatului”, potrivit cotidianului The Mirror. Pe de alta parte, criteriile jihadistilor nu sunt foarte clare. Astfel ca asa nou numita ”coalitie a diavolului” pune la gramada statele Coalitiei internationale condusa de SUA impotriva ISIS, dar si state ”new entry” pe lista neagra a jihadistilor, arata Sputnik. Daca prezenta Rusiei, Statelor Unite, Frantei, Marii Britanii sau a Israelului poate parea logica pe aceasta lista, cea a Ucrainei, Republicii Moldova, Bosniei Hertegovina, Elvetiei si Maltei, care nu participa la Coalitia antiterorista, are de ce sa surprinda. Pe lista ISIS apare si steagul Romaniei, insa teroristii nu au considerat necesar sa-si explice criteriile.

Veti arde pe dealurile mortii

„Iata coalitia diavolilor, la care se alatura Iranul, Turcia si Rusia. Asta pentru ca necredinciosii li se vor alatura pentru a lupta impotriva adevarului. Deci, sa vedem ce puteti. Numarul vostru ne va spori noua credinta. Noi va numaram steagurile. Profetul nostru a spus ca atunci cand vor ajunge la 80, flacarile razboiului va vor arde in final pe dealurile mortii ”, au transmis jihadistii.

Guvernul ceh convoaca reuniune extraordinara

Asa cum am precizat, lista cuprinde 60 de tari. Videoul a fost difuzat in patru limbi: engleza, franceza, rusa si turca si a fost repede sters de pe unele site-uri. Romania participa la misiuni internationale de combatere a terorismului, de observare si monitorizare, de tip coalitie sau sub egida NATO, UE si ONU, in Afganistan, Bosnia si Hertegovina sau Kosovo, nu insa in Irak sau in Siria. Pe de alta parte, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat recent ca toate tarile Aliantei Nord-Atlantice contribuie intr-un fel sau altul la Coalitia internationala condusa de SUA impotriva Statului Islamic. Dincolo de tarile combatante, este vorba de sprijin informatic sau financiar. Apoi, Romania a avut si initiativa pentru infiintarea unei Curti Internationale impotriva Terorismului, motivand ca ”terorismul a fost o preocupare crescanda si o tema constanta pe agenda internationala, fiind considerat una din cele mai grave amenintari la adresa pacii si securitatii internationale”. Revenind la video-ul ISIS, acesta a provocat reactii din partea unor tari aflate pe ”lista neagra”. Astfel, guvernul ceh va convoca, sambata, o reuniune extraordinara pe acest subiect. ”Suntem intr-un club bun”, a rostit presedintele ceh Milos Zeman.

SUA sanctioneaza indivizi si societati care-l sustin pe Assad

SUA au luat, miercuri, noi masuri financiare pentru strangularea finantarii ISIS vizand patru persoane fizice si sase societati care sustin regimul lui Bashar al-Assad ajutandu-l sa cumpere petrol de la jihadisti, informeaza RFI. Printre cei vizati este Georges Hassaouani, intermediar intre Damasc si ISIS, Russian Financial Alliance Bank impreuna cu doi directori, Moudalal Khouri si Kirsan Iliumjinov, primul reprezentand interesele Siriei in Rusia.

Cameron cere deputatilor sa autorizeze ”imediat” lovirea ISIS

Premierul britanic a solicitat un vor parlamentar in favoarea extinderii in Siria a loviturilor aeriene pe care Royal Air Force le face la ora actuala numai in Irak. ”Amenintarile impotriva intereselor noastre si a poporului nostru sunt asa mari incat nu ne putem permite sa ramanem in afara si sa nu actionam”, a declarat Cameron, ieri, in fata Camerei comunelor, ca raspuns al unui raport al comisiei afacerilor externe, ostila bombardamentelor in Siria, informeaza Le Monde. ”Trebuie sa-i lovim imediat pe acesti teroristi in inima teritoriului lor”, a pledat Camerom.

Intalnire Hollande-Putin pe tema Daesh

Francois Hollande spera sa progresese in dosarul sirian, in cadrul intalnirii de ieri, la Moscova, cu Vladimir Putin, etapa majora a maratonului sau diplomatic, pe fondul noilor tensiuni intre Rusia si Turcia, informeaza Reuters. Dupa intalnirea cu Obama, Hollande va incerca sa construiasca noi punti cu liderul de la Kremlin pentru a intari coordonarea militara impotriva Daesh.

author avatar
Tudor Borcea
1.494 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger