AcasăNewsAlina Bica si-a dat demisia de la sefia DIICOT

Alina Bica si-a dat demisia de la sefia DIICOT

Alina Bica a renuntat la sefia DIICOT. Decizia vine in contextul cercetarii sale intr-un dosar in care DNA o suspecteaza de abuz in serviciu.

Arestata preventiv, sambata dimineata, intr-un dosar legat de o retrocedare ilegala, in care prejudiciul depaseste, sustin procurorii DNA, 62 de milioane de euro, Bica a decis sa renunte la functia de conducere a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, potrivit Digi24. Functia va fi ocupata, temporar, de catre actualul procuror sef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu.

Bica este suspectata de abuz in serviciu, DNA anuntand ca este cercetata intr-un dosar privind  reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, in suprafata de 13,0535 ha, situat in sectorul 2 din București, mai exact in zona Plumbuita. La momentul respectiv, Bica era membra a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor (ANRP).

In acelasi caz au mai fost arestati preventiv si Lacramioara Alexandru si Dragos-George Bogdan, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, ambii fiind acuzati de catre DNA de abuz in serviciu.

„Concret, la data de 15.03.2011, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, din care faceau parte suspecta Bica Alina Mihaela și inculpatii Alexandru Lacramioara și Bogdan Dragos-George, a aprobat raportul de evaluare, întocmit de un expert evaluator, corespunzator dosarului nr. 22714/FFCC, cu încalcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente.Astfel, membrii Comisiei, luand la cunostinta de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat ca expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reala) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemanator situat într-o zona centrala a Capitalei)”, mentioneaza DNA intr-un comunicat.

Sursa foto: hunedoaralibera.ro

184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger