AcasăNewsAlina Bica, sefa DIICOT, arestata preventiv pentru 30 de zile

Alina Bica, sefa DIICOT, arestata preventiv pentru 30 de zile

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au emis mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, pe numele Alinei Bica, sefa DIICOT.

Alina Bica este acuzata de abuz in serviciu intr-un dosar de retrocedari ilegale. Sefa DIICOT a facut parte, in 2011, dintr-o comisie ce a admis plata unor despagubiri catre afaceristul Gheorghe Stelian pentru un teren supraevaluat.

In urma actiunii comisiei respective, statul a fost prejudiciat cu 62,5 milioane de euro.

Retinuta initial pentru 24 de ore, Alina Bica a parasit, in noaptea de vineri spre sambata, arestul Politiei Capitalei, dupa ce mandatul de retinere expirase.

Extrem de nervoasa, Alina Bica a fost la un pas sa se ia la bataie cu un cameraman. In cele din urma, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au emis mandat de arestare preventiva, iar sefa DIICOT a fost adusa, din nou, in arestul Politiei Capitalei, de catre sotul ei.

Alaturi de ea, dupa gratii au mai ajuns alti doi membri ai comisiei respective, Lacrimioara Alexandru si Dragos Bogdan, dar si expertul evaluator Emil Nutiu.

Afaceristul Gheorghe Stelian se afla sub control judiciar, iar Marko Attila, deputat UDMR, este si el urmarit penal in acelasi dosar, fiind acuzat de abuz in serviciu.

author avatar
Cristi Ionita
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger