AcasăNewsAlina Bica si Crinuta Dumitrean raman dupa gratii

Alina Bica si Crinuta Dumitrean raman dupa gratii

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, miercuri, ca Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, si Crinuta Dumitrean, fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, sa ramana in arest preventiv.

Cele doua sunt acuzate de comiterea mai multor infractiuni in celebrul dosar in care afaceristul Gheorghe Stelian a obtinut o despagubire uriasa din partea statului pe un teren supraevaluat.

Alina Bica si Crinuta Dumitrean sunt acuzate, printre altele, de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Cele doua sperau sa fie eliberate miercuri, dar magistratii au decis ca nu exista motive pentru ca cele doua sa fie plasate macar in arest la domiciliu. Decizia nu este definitiva, urmatorul termen din dosar fiind stabilit pentru 6 februarie.

Magistratii au decis miercuri ca alti trei inculpati din acest dosar sa ramana in arest preventiv. Este vorba despre Dragos George Bogdan, membru al comisiei ANRP ce a validat despagubirea uriasa pentru Gheorghe Stelian, Lacramioara Alexandru, de asemenea membru al comisiei ANRP, si expertul evaluator Emil Nutiu.

Sergiu Diacomatu, vicepresedinte ANRP, Catalin Teodorescu, actualmente deputat, si juristul Oana Vasilescu, sef de birou in cadrul Ministerului Justitiei, sunt anchetati sub control judiciar, iar Remus Baciu este anchetat dupa gratii, el fiind condamnat deja la cinci ani de inchisoare intr-un alt dosar.

Afaceristul Gheorghe Stelian, beneficiarul despagubirii, este anchetat sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate.

author avatar
Cristi Ionita
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger