AcasăNewsAlina Gorghiu lasa Romania fara premier

Alina Gorghiu lasa Romania fara premier

Scapata de sub control de partid, prezidential si, in general, cam de sub orice control, mezzosoprana din Tecuci a furat irigatorul politic si a trecut la clisme peneliste, jucandu-se cu canula prin creierele romanilor. Aflaram, deci, de la Alina Gorghiu ca viitorul premier al tarii va avea sange liberal. Aoleu, pe dinti sau pe bancheta din spate?

Alina Gorghiu cauta liberal cu origini sanatoase de partid, fara deranjuri penale si, daca se poate, viu

Nu ar fi prima data cand trompetica scoate sunete comice in loc de vorbe inteligente. Dar acum, strigatul ei de lupta, ce s-ar fi vrut si gandire politica, si avertisment, a ajuns la plebe mai degraba ca un cotcodacit jalnic de cloata ametita de caldura.

PNL alearga cu nadragii in vine

„Viitorul premier al Romaniei va avea sange liberal”, zice ea. Ce e asta? Propunere, decizie sau abureala de weekend? Daca te uiti bine pe tapsanul de dreapta al politicii, nu se intrevede niciun candidat cu sange de liberal sadea. Poate doar venerabilul Mircea Ionescu-Quintus. Singurul. Si deja sunt prea multi. In rest, material de umplutura pentru vrajeli de campanie, alegeri si pomeni postelectorale. Cine chiar a avut minte si simtire de liberal s-a desprins la timp de partidul care alearga dupa glorie calcandu-si pe mansetele pantalonilor. Nu exista sa fugi cu nadragii in vine si sa castigi. Premier cu sange liberal? Cine? Simpla apartenenta la PNL nu cred ca e de ajuns, caci liberalismul, ca doctrina, nu se ia de pe carnetul de partid si nici nu te molipsesti de el pe la vreo serata dansanta cu tema. Liberalii nu se mai pot lauda cu puritatea sangelui lor. Deja a devenit un carcalete tulbure si otravitor dupa amestecul cu PDL, partidul unde democratia din titulatura era, de fapt, autocratie, iar liberalismul era ca femeia cu mustata de pe afisul circului. Te facea sa razi si cam atat. Si, daca punem la socoteala ca PDL, in timpul guvernarii, a adunat oameni de peste tot, e clar ca sangele albastru al PNL, dupa unificare, a devenit primejdios de corcit.

Unul mai liberal ca altul

Sa fie Ciolos premierul de dupa alegeri? Daca e vorba de jocuri sau golanii politice, are toate sansele. Dar Ciolos e liberal cum este Crin Antonescu de stanga. Uneori si mai rar. Ca va intra in PNL, ca sa dea culoare, nu inseamna nimic. Va fi doar o facatura politica nici macar originala. Exact ca la introducerea lui Klaus Iohannis in partidul Bratienilor. Pe scara de serviciu, ca sa nu se impiedice de doctrina. Cine sa mai fie? Blaga? Nicio sansa, caci provine din acelasi PDL toxic. Alina Gorghiu? Sa fim seriosi. Ar fi cel mai cretin banc spus vreodata in Romania. Ar mai fi o solutie, daca tot se cere un liberal. Amaratul din coltul strazii, caruia eu si altii ii dam cativa lei de cate ori il intalnim. E blajin, face si tumbe daca vrea lumea si striga si „Jos Ponta!” daca i se cere. Hai bre, Alino, ca nu suntem atat de intimi incat sa-ti spun doamna, baga-l pe asta in PNL, te rog eu. Ca, daca scotocim dupa puritatea sangelui de liberal, ramanem naibii fara premier.

author avatar
Valentin Boeru
1.796 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger