AcasăNewsAlt caz de transfuzie gresita intr-un spital din Capitala

Alt caz de transfuzie gresita intr-un spital din Capitala

O femeie in varsta de 38 de ani – internata la Spitalul CF 2 Bucuresti – a ajuns in stare greva, dupa ce i-ar fi fost facuta o transfuzie cu o alta grupa de sange decat cea pe care o are.

Din cate a precizat, in urma cu foarte scurta vreme, purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii, chiar din fata unitatii spitalicesti situate pe Bulevardul Expozitiei din Bucuresti, pacienta a fost plasata in coma indusa, fiind ventilata mecanic, urmand sa fie transferata la Spitalul Universitar, in aceasta dupa-amiaza, la cererea familiei.

Ce anume s-a intamplat in acest caz si cum anume de ar fi ajuns femeia sa primeasca o alta grupa de sange decat cea de care avea nevoie, dupa ce a fost supusa unei operatii urmeaza sa stabileasca inspectorii sanitari, in acest sens fiind in plina desfasurare, la momentul de fata, o ancheta.

Tot Laurentiu Colintineanu a mentionat faptul ca pana la clipa de fata, din investigatiile derulate de la momentul in care cazul a ajuns la urechile responsabililor s-a constatat ca „unitatea de transfuzii functiona fara autorizatie de functionare”, ca „toate indiciile duc catre ideea unei erori umane”. Dar si ca greseala s-ar fi produs marti si ca ar fi ajuns abia recent la urechile MS, fara, insa, sa fie raportata din directia spitalului, ci a apropiatilor familiei.

Va reamintim ca situatia nu este, din pacate singulara, un alt caz de transfuzie gresita producandu-se luna trecuta la Spitalul de Arsi din Capitala, in cazul unei paciente de varsta a treia, care, intre timp a decedat. Cazul este anchetat de catre oamenii legii, mai multe cadre medicale fiind deja audiate la Politia Capitalei.

sursa foto:ghidcabinet.ro

83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger