AcasăNewsAncheta in cazul SIVECO s-a extins, la fel si prejudiciul

Ancheta in cazul SIVECO s-a extins, la fel si prejudiciul

Irina Socol este considerata de procurori artizanul mecanismului evazionist

Ancheta in cazul evaziunii fiscale de la societatea SIVECO a fost extinsa pentru noi fapte, care ar fi fost comise in 2014, procurorii urmand sa audieze alte zece persoane vizate in acest caz, care ar fi semnat acte nelegale.

Irina Socol este considerata de procurori artizanul mecanismului evazionist

Astfel, odata cu extinderea anchetei, procurorii au reevaluat si prejudiciul total care ar fi fost produs de societate in dauna statului.

Prejudiciul ar putea ajunge la 9 milioane de euro

De la trei milioane de euro prejudiciul constatat initial, in urma extinderii anchetei acesta a fost estimat la patru milioane de euro, iar dupa adaugarea penalitatilor si a dobanzilor, ar putea ajunge la aproximativ opt-noua milioane de euro. Anchetatorii au primit la dosar, imediat dupa declansarea anchetei, un extras de cont de la o banca din Capitala, prin care se arata ca SIVECO a pus la dispozitia Parchetului Curtii de Apel Bucuresti suma constatata initial drept prejudiciu, respectiv trei milioane de euro. Anchetatorii nu au indisponibilizat inca aceasta suma, din cauza modificarii prejudiciului constatat initial. Procurorii asteapta sa vada daca SIVECO suplimenteaza suma pana la cuantumul noului prejudiciu constatat, respectiv de patru milioane de euro. Reamintim ca Irina Socol, arestata preventiv, este cea care, potrivit anchetatorilor, a pus bazele mecanismului evazionist in care a angrenat firma pe care a infiintat-o, dupa atragerea mai multor complici, vizati si ei de ancheta procurorilor.

 

author avatar
Nicole Ionescu
601 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger