AcasăNewsAngajatii de la Ambulanta Arad, protest in curtea institutiei: Conducerea este acuzata...

Angajatii de la Ambulanta Arad, protest in curtea institutiei: Conducerea este acuzata de abuzuri

Aproximativ 30 de angajati ai Serviciului de Ambulanta Arad au protestat, joi dimineata, in curtea institutiei, impotriva conducerii pe care o acuza de abuzuri. Mai mult, ei sustin ca au cele mai mici salarii din tara.

Angajatii s-au adunat, joi dimineata, in curtea Serviciului de Ambulanta Arad si au protestat fata de conducerea actuala a institutiei, cerand demisia acesteia. Angajatii institutiei au redactat un memoriu pe care l-au inaintat Prefecturii, Ministerului Sanatatii si lui Raed Arafat.

In document, ei il acuza pe managerul unitatii, Roberto Schill, ca ar fi comis o serie de abuzuri, motiv pentru care o suta de persoane ar fi fost nevoite sa plece in ultimii ani.

„Suntem pur si simplu epuizati fizic, psihic si financiar din cauza politicii manageriale defectuoase si abuzive, exercitata timp de opt ani de catre actuala echipa manageriala. Suntem disperati si total dezorientati”, spun protestatarii in memoriu.

Acestia au mai reclamat ca „salarizarea este cea mai mica din tara”. Angajatii Serviciului de Ambulanta Arad spun ca sunt obligati sa faca ore suplimentare, platite „cu bani de mizerie, intre 2,5 si 4,5 lei”, si ca numai in 2013 au facut peste 20.000 de ore de suplimentare din cauza lipsei de personal.

Protestatarii se plang si de modalitatea de supraveghere „in sistem penitenciar” a angajatilor, dupa ce au fost montate camere video si „un set de microfoane cuplate la fiecare calculator din unitate, interceptandu-se astfel toate convorbirile avute de catre angajati”.

In replica, directorul unitatii, Roberto Schill, a respins toate acuzatiile si a spus ca protestul a fost unul organizat. Asta in conditiile in care in aceasta perioada se negociaza noul contract colectiv de munca, „iar reglementarile legale nu permit organizarea de proteste sau greve in aceasta perioada a negocierilor”, a declarat Schill, citat de realitatea.net.

„Acuzatorii sunt persoane care intr-o masura semnificativa nu si-au facut treaba, iar unii au fost sanctionati disciplinar. Sunt de acord ca volumul de munca este mare, dar trebuie sa asiguram asistenta de urgenta”, a mai spus directorul Serviciului de Ambulanta Arad.

Protestul a durat o ora si jumatate si a fost supravegheat de catre jandarmi.

Foto: ziare.com

author avatar
Alina Costache
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger