AcasăNewsAngajatii Portului Constanta au protestat, la Bucuresti, impotriva lui Radu Mazare

Angajatii Portului Constanta au protestat, la Bucuresti, impotriva lui Radu Mazare

sursa foto: romaniatv.net

Peste 300 de angajati ai Portului Constanta au ajuns, joi dimineata, la Bucuresti, pentru o actiune de protest indreptata tocmai impotriva lui Radu Mazare, primarul Constantei.

sursa foto: romaniatv.net

Oamenii sunt nemultumiti ca edilul Constantei vrea sa transforme Portul Constanta intr-un obiectiv turistic si astfel sa-i lase fara locuri de munca.

Angajatii Portului Constanta au mai protestat de cateva ori pe plan local, dar fara succes, astfel ca s-au decis sa vina la Bucuresti, pentru a protesta in fata sediului Ministerului Transporturilor.

„Am iesit in strada pentru a ne face auziti si pentru a ne apara casa locurilor noastre de munca — Portul Constanta. In ultimii doi ani am protestat de nenumarate ori in incinta portului impotriva deciziilor aberante luate de autoritati cu privire la acest obiectiv strategic al Romaniei, obiectiv care trebuie sa se afle in subordinea Ministerului Transporturilor, si nu in cea a Consiliului local Constanta”, este mesajul transmis de protestatari.

Oamenii sustin ca „Radu Mazare vrea sa transforme portul comercial in port turistic plin de cazinouri si cluburi de noapte. Noi dorim ca portul sa ramana in continuare deschis traficului de vapoare, pentru ca astfel vor fi pastrate locurile de munca, iar romanii vor beneficia in continuare de marfurile sosite pe aceasta cale de transport”.

Mircea Burlacu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare, a precizat ca exista o decizie a Curtii Constitutionale conform careia este ilegal ca membrii Consiliului Local Constanta sa detina actiuni la nivelul Portului Constanta si ca protestatarii vor punerea cat mai rapida in aplicare a deciziei respective.

author avatar
Cristi Ionita
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger