AcasăNewsANM a emis, sambata dupa-amiaza, atentionari de ploi si vijelii pentru mai...

ANM a emis, sambata dupa-amiaza, atentionari de ploi si vijelii pentru mai multe zone din tara!

Daca in Capitala, la aceasta ora, vremea e frumoasa, iar cerul senin, in mai multe regiuni din tara se vor semnala ploi insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Dupa ora 16 intra in vigoare o prima atentionare nowcasting (emisa pentru o perioada de maximum sase ore-n.r) COD GALBEN de vreme instabila emisa de catre reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie partea central-vestica a judetului Calarasi. Vor cadea precipitatii in aversa, de peste 25 l/mp, indeosebi in zona localitatilor Nana, Sarulesti, Gurbanesti, Nicolae Balcescu, Lehliu Gara, Dragos Voda, Dragalina, Stefan Voda, Ulmu, Mitreni si Cascioarele.

Va ploua, de asemenea, pana sambata la ora 17.30, si in estul judetului Giurgiu. Vizate de atentionare sunt indeosebi localitatile Zboiu, Hotarele, Teiusi si Mironesti.

Totodata, ANM informeaza ca se pot produce intensificari ale vantului, descarcari electrice frecvente, precum si grindina, de dimensiuni mici si medii. Va ploua destul de insemnat, cu piatra, se vor semnala fenomene electrice, dar si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si in jumatatea nordica a judetului Mures, mai exact pe raza localitatilor Sarmasu, Samperu de Campie, Sincai, Pogaceaua, Raciu , Glodeni, Cosma, Lunca, Batos, Reghin, Deda, Rastolita, Ibanesti, Gurghiu si Solovastru. Atentionarea nowcasting COD GALBEN emisa pentru aceste regiuni este valabila pana sambata la ora 18.

author avatar
Cristina Stefan
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger