AcasăNewsANM: Vremea se raceste accentuat. Urmeaza un interval cu ploi, lapovita si...

ANM: Vremea se raceste accentuat. Urmeaza un interval cu ploi, lapovita si vant puternic

Vesti proaste de la meteorologi, pentru urmatoarele zile. Vremea se raceste simtitor, iar ploile si vantul puternic vor pune stapanire pe mai multe regiuni din tara. Atentionarile de la ANM sunt valabile de miercuri seara, pana vineri, la ora 23.

O astfel de atentionare COD GALBEN intra in vigoare miercuri, la ora 21, si ramane valabila pana joi la ora 23. Intr-o prima faza, vremea urata va cuprinde judetele din vestul si sud-vestul tarii, mai exact judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Vâlcea, Arges si Sibiu. In aceste regiuni sunt anuntate ploi. Cantitatile de apa pot depasi 20-25 l/mp, chiar sin 40-60 l/mp, insa doar izolat. In zonele montane – respectiv in Muntii Banatului si in zona vestica a Carpatilor Meridionali- este posibil sa apara lapovita si ninsoarea.

Totodata, meteorologii informeaza ca va ploua in cea mai mare parte a tarii, insa precipitatiile vor cuprinde indeosebi zona de sud-vest, unde se va inregistra o racire aaccentuata a vremii. Ploile vor fi insotite de intensificari ale vantului.

O alta atentionare COD GALBEN de vreme rea a fost emisa de catre reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie pentru intervalul joi, 23 octombrie, ora 23- vineri, 24 octombrie, ora 23. In acest interval, specialistii informeaza ca vremea se va raci simtitor in intreaga tara si va continua sa ploua in majoritatea regiunilor. Precipitatiile vor fi mai insemnate in zona de deal si de munte. Vantul isi va face simtita prezenta, rafalele fiind puternice, de 50-60 km/h. „In a doua parte a noptii de joi spre vineri (23/24 octombrie) si in cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare in Carpatii Orientali si in jumatatea de nord a Moldovei. Trecator va ninge si pe crestele celorlalte masive montane”, anunta ANM.

Sursa foto: glasul-hd.ro

317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger