AcasăNewsANSVSA: 212 animale au pierit din cauza "Bolii limbii albastre"

ANSVSA: 212 animale au pierit din cauza „Bolii limbii albastre”

Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare au anuntat ca, pana la acest moment, 212 animale au fost rapuse de „Boala limbii albastre”, la nivelul intregii tari.

O statistica realizata pana la data de 29 septembrie scoate la iveala faptul ca boala a ucis 212 patrupede. Cele mai multe cazuri de imbolnavire au fost inregistrate in Buzau- 202, judet in care s-a constatat prima situatie aparuta in Romania, pe 22 august, Prahova- 138, Vrancea -123 si Arges -75. In Prahova s-au inregistrat cele mai multe decese cauzate de Bluetongue-116, se precizeaza in comunicatul ANSVSA. Astfel, tinand cont de evolutia „Bolii limbii albastre” in Romania, reprezentantii Autoritatii au decis inchiderea tuturor targurilor de animale de pe teritoriul tarii, pana pe 5 octombrie.

E important de stiut faptul ca „Boala limbii albastre”, produsa de un virus ce afecteaza rumegatoarele si care se transmite exclusiv prin intepatura unor insecte, si nu prin contactul direct dintre patrupede, nu se transmite la om prin contactul direct cu un animal bolnav. Mai mult, precizeaza specialistii din domeniul sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor,laptele sau carnea provenite de la animalele afectate de acest virus nu pun in pericol sanatatea omului.

Cu toate acestea, proprietarii animalelor sunt obligati sa anunte imediat medicul veterinar in cazul in care constata aparitia unor semne de boala la animalele pe care le ingrijesc, ori a cazurilor de moarte suspecta in randul patrupedelor.

Sursa foto: reporterntv.ro

author avatar
Cristina Stefan
531 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger