AcasăNewsAntiseptice Hexi in ambulanta pentru presedinte. Reactia Spitalului Militar!

Antiseptice Hexi in ambulanta pentru presedinte. Reactia Spitalului Militar!

Deja Hexi era sub interdictia initierii procedurii de dizolvare sau lichidare

O noua informatie care a iscat, inca de la primele ore ale zilei, comentarii in spatiul public are legatura cu produse Hexi Pharma, de la firma patronata de Dan Condrea, de aceasta data unele prezente, pare-se, si in ambulanta destinata sefului statului, de la Spitalul Militar.

In conditiile in care pe blogul lui Catalin Tolontan au aparut dezvaluiri cum ca „ambulanta presedintelui Romaniei si cele ale CSAT au utilizat antiseptice diluate Hexi”, din directia Spitalului Militar au fost facute publice – prin intermediul unui scurt comunicat- o serie de precizari.

Din care rezulta, negru pe alb, faptul ca daca in cabinetul dedicat Presedintiei nu au fost folosite produse ale Hexi Pharma, in cadrul ambulantei- mai exact a Serviciului Medical de Urgenta si Transport Sanitar – nu au fost utilizati dezinfectanti de la Hexi, dar ca au existat antiseptice de la aceasta firma. Cel putin in anii 2013 si 2014, cand la Cotroceni era lider Traian Basescu.

„In temeiul dispozitiilor Legii nr. 544/ 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare si tinand cont de prevederile Normelor metodologice de aplicare a Hotararilor Consiliului Suprem de Aparare al Tarii nr. 166/2006 si, respectiv, nr. 5/2009, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ,,Dr. Carol Davila” (SUUMC) face urmatoarele precizari:

– Nu au fost folosite produse Hexi Pharma la cabinetul dedicat Administratiei Prezidentiale.

– Serviciul Medical de Urgenta si Transport Sanitar (SMUTS) din cadrul SUUMC, care deserveste si Administratia Prezidentiala, NU A FOLOSIT DEZINFECTANTI de la firma Hexi Pharma (produse biocide) ci, doar in anii 2013 si 2014, a avut, in dotare, antiseptice cu aplicare locala (solutii pe baza de iod, respectiv, solutie apoasa si tinctura).

Misiunea noastra este asigurarea securitatii sanatatii pacientilor nostri, acordand aceeasi atentie in acordarea serviciilor noastre medicale, indiferent de categoria socio-profesionala a beneficiarului”.

sursa foto: jurnaluldebuzau.ro

212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger