AcasăNewsAnunt important de la Ministerul Sanatatii: Pana la sfarsitul saptamanii serul antirabic...

Anunt important de la Ministerul Sanatatii: Pana la sfarsitul saptamanii serul antirabic va fi in spitale

Pana la sfarsitul acestei saptamani, in spitale va fi livrat serul antirabic, a declarat, joi, directorul Departamentului de comunicare al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore.

Oana Grigore a precizat ca unitatile sanitare achizitioneaza aceste produse direct de la distribuitori sau producatori si ca nu exista o achizitie centralizata la Ministerul Sanatatii.

„In urma semnalelor primite, MS s-a interesat la producatorul autorizat Sanofi – Pasteur care a spus ca exista pe piata 50.000 de doze de vaccin antirabic. Serul antirabic, care este diferit de vaccin, a fost receptionat ieri. Ieri a venit in Romania un transport din Franta cu ser antirabic. Pana la sfarsitul saptamanii se va gasi in spitale, astfel incat sa nu mai existe probleme”, a spus Oana Grigore.

Purtatorul de cuvant al Institutului Matei Bals, doctor Catalin Apostolescu a adeclarat, joi, ca Romania se confrunta cu o criza de ser antirabic, precizand ca serul este folosit numai in situatiile in care exista suspiciune de rabie.

author avatar
Alina Costache
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger