AcasăNewsAnuntul BNR dupa retinerea viceguvernatorului Olteanu

Anuntul BNR dupa retinerea viceguvernatorului Olteanu

Urmare a deciziei procurorilor anticoruptie de a-l retine pe Bogdan Olteanu, actualmente viceguvernator al Bancii Nationale, institutia a anuntat ca atributiile acestuia vor fi preluate de colegii sai.

Mai mult, reprezentantii BNR subliniaza si faptul ca suspiciunile care il vizeaza pe Olteanu vizeaza activitatea sa de dinaintea numirii sale ca viceguvernator, in speta din perioada in care a fost al treilea om in stat, respectiv presedinte al Camerei Deputatilor (in perioada marti 2006-decembrie 2008-n.r).

Mai exact, reactia institutiei conduse de Mugur Isarescu este urmatoarea:

„In legatura cu retinerea domnului Bogdan Olteanu, Banca Nationala a Romaniei precizeaza ca ancheta Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie vizeaza activitatea acestuia desfasurata inainte de incredintarea de catre Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR, conform comunicatului publicat de DNA.

BNR mentioneaza ca activitatea institutiei se desfasoara normal, atributiile domnului viceguvernator urmand a fi preluate conform procedurilor interne in vigoare de catre ceilalti membri ai conducerii executive”.

Cititi si: Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, retinut de procurori

296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger