AcasăNewsApropiatul lui Radu Mazare, trimis in judecata

Apropiatul lui Radu Mazare, trimis in judecata

Afaceristul Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazare, primarul Constantei, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Sorin Strutinsky, un apropiat al primarului Radu Mazare

Strutinsky este acuzat de trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri si instigare la spalare de bani.

Printre altele, Strutinsky este acuzat ca a intervenit pe langa reprezentanti ai Ministerului Mediului si ai Directiei Apelor Dobrogea Litoral in favoarea unei societati comerciale ce a castigat trei contracte cu statul.

De asemenea, Strutinsky este acuzat ca i-a determinat pe reprezentantii mai multor societati comerciale sa falsifice mai multe contracte astfel incat inscrisurile sa fie folosite pentru justificarea unor plati in evidentele contabile.

Nu in ultimul rand, procurorii DNA sustin ca Strutinsky i-a determinat pe reprezentantii acelorasi societati comerciale sa efectueze operatiuni comerciale cu caracter fictiv, in repetate randuri, pentru a transfera bani din patrimoniul unui denuntator in patrimoniul sau personal.

Dosarul a fost trimis spre judecare magistratilor de la Tribunalul Constanta. Sorin Strutinsky se afla in arest preventiv, procurorii considerand ca acesta ar putea influenta evolutia anchetei in cazul in care s-ar afla in libertate.

author avatar
Cristi Ionita
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger