AcasăNewsArafat, pe urmele lui Piedone

Arafat, pe urmele lui Piedone

Prins cu minciuna, Raed Arafat arunca praf in ochii romanilor cu suspendarea conducerii ISU, batandu-se cu pumnii in piept ca el nu are ce sa-si reproseze in cazul incendiului de la Colectiv. La fel a scaldat-o si ieri, sustinand in continuare ca ISU nu stia de Colectiv, desi presa a dezvaluit ca angajatii de la Situatii de Urgenta primisera o solicitare din partea unei firme de evenimente cu cinci saptamani inainte de tragedie, in privinta unui festival ce urma sa aiba loc in Colectiv. Altfel spus, ISU stia de Colectiv, dar Arafat nu stia ca ISU stie.

Raed Arafat se da imaculat si de neinlocuit

Cu toate acestea, secretarul de stat insista si spune ca nu a gresit cu nimic, nici macar atunci cand a anuntat ca ISU nu stia de Colectiv. Nici Cristian Popescu Piedone nu si-a reprosat nimic in cazul tragediei in care zeci de tineri si-au pierdut viata, insa procurorii nu au fost de aceeasi parere. Si cum de ceva vreme lui Arafat i se trec multe cu vederea, se pare ca acum secretarul de stat in MAI a ajuns intr-un punct critic al carierei. Si nu numai.

“Nu am gresit”

Primul care s-a aratat contrariat de masurile praf in ochi luate in privinta conducerii ISU  a fost premierul Dacian Ciolos. Prim-ministrul a declarat in sedinta de guvern de ieri ca vrea sa se asigure ca persoanele care au fost la conducerea ISU Bucuresti-Ilfov si care au fost suspendate din functii vor fi demise si nu se vor mai putea intoarce in sistem. Insa numai Raed Arafat pare ca nu pricepe gravitatea situatiei in care singur s-a pus. ”La nivelul ISU, nu exista niciun document, nicio solicitare pentru autorizarea activitatii din locatia respectiva” spunea Raed Arafat, pe 31 octombrie. „A-mi da demisia, mai ales ca nu consider ca am gresit, ar insemna ca fug de raspundere, or eu nu fug de raspundere. Asteptam finalizarea anchetelor”, a tinut sa precizeze ieri Raed Arafat, admitand in final ca “toti gresim”. Arafat uita, insa, ca raspunderea si-o poate asuma chiar daca nu mai detine o functie publica si mai ales daca organele de ancheta vor descoperi si alte “greseli” comise de secretarul de stat. Incercand sa dreaga busuiocul, Arafat sustine ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a trimis doua raspunsuri la adresa din 23 septembrie a firmei Emagic, in care prezenta obligatiile societatii, insa nu s-au gasit dovezi ca cineva de la ISU a facut verificari la Colectiv.

author avatar
Andrei Coman
874 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger