AcasăNewsAristotel Cancescu ramane in arest

Aristotel Cancescu ramane in arest

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, vineri, ca Aristotel Cancescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, trebuie sa ramana in arest.

Aristotel Cancescu este personajul principal al unui dosar in care este acuzat de coruptie privind atribuirea de contracte pe bani publici.

Magistratii au verificat legalitatea masurilor preventive ale inculpatilor din acest dosar, iar in cazul presedintelui suspendat al CJ Brasov au decis mentinerea deciziei din 24 octombrie, cand Aristotel Cancescu a ajuns in arest preventiv.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata. Urmatorul termen pentru o noua verificare a legalitatii si temeiniciei arestarii preventive a fost stabilit pentru 15 ianuarie.

In acest dosar, Aristotel Cancescu este acuzat, printre altele, de abuz in serviciu, luare de mita, spalare de bani, trafic de influenta si instigare la tentativa de abuz in serviciu.

Intre 2006 si 2014, Aristotel Cancescu, in calitate de presedinte al CJ Brasov, si-a folosit functia de autoritate locala pentru interesele proprii si ale firmelor SC Gotic SA si SC Ramb Sistem SRL, respectiv pentru interesele persoanelor care administrau cele doua societati comerciale.

author avatar
Cristi Ionita
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger