AcasăNewsAsa arata noua moneda de 10 lei, pusa in circulatie de BNR!

Asa arata noua moneda de 10 lei, pusa in circulatie de BNR!

Incepand cu data de 10 iunie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie o moneda din argint, dedicata implinirii a 140 de ani de la nasterea Luciei Sturdza – Bulandra.

Moneda are urmatoarele caracteristici: valoare nominala – 10 lei, metal – argint, titlu – 999‰, forma rotunda, diametru – 37 mm, greutate – 31,103 g, calitate proof, cant zimtat. Pe aversul monedei apare imaginea vechii cladiri a Teatrului National din Bucuresti, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA”, stema Romaniei, valoarea nominala „10 Lei” si anul de emisiune „2013”, noteaza stirileprotv.ro.

Reversul monedei reda portretul, semnatura actritei Lucia Sturdza-Bulandra si anii intre care a trait, respectiv „1873” si „1961”, elemente suprapuse peste o compozitie sugerand arta teatrala, iar in cerc inscriptia „LUCIA STURDZA-BULANDRA” .

Monedele vor fi ambalate in capsule transparente, insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza si vor include certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede, pretul de vanzare al monedei, fara TVA, inclusiv brosura de prezentare, fiind de 310 lei/buc. Monedele au putere de circulatie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se va realiza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

author avatar
Alina Costache
2.342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger