AcasăNewsAstazi e Ziua limbii romane!

Astazi e Ziua limbii romane!

De trei ani incoace, in ultima zi a lunii august marcam Ziua limbii romane. O limba frumoasa si expresiva, care nu poate fi pretuita cu adevarat decat vorbind si scriind corect romaneste.

In acest sens, fiind o zi importanta pentru comunitatile de romani din afara tarii, Ministerul de Externe a anuntat ca „numeroase ambasade, oficii consulare si institute culturale romanesti in strainatate organizeaza evenimente de marcare a Zilei Limbii Romane, alaturi de actiuni de promovare a Romaniei sau de consolidare a legaturilor cu diapora din tarile in care-si desfasoara activitatea”.

Insa in afara acestor manifestari, e important ca tinerele generatii de scolari sa inteleaga cat e de important sa scrie si sa se exprime corect in limba romana, limba materna, pe care nu degeaba poetii neamului au creionat-o cu atata drag in scrierile lor.

La nivel de date, va amintim faptul ca, dupa ce Parlamentul a dat unda verde acestui proiect, in 2013, seful statului de la acea vreme a promulgat legea, astfel ca data de 31 august a devenit „Ziua limbii romane”.

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger