AcasăNewsAsul din maneca DNA in cazul Valcov

Asul din maneca DNA in cazul Valcov

La cate minunatii au auzit romanii de cand cu declansarea acestei veritabile cruciade anticoruptii, cu greu ai crede ca ii mai poate uimi ceva. Si uite ca, totusi, fostul ministru de Finante a reusit sa tina capul de afis atat prin modul macabru in care isi negocia spagile prin cimitire, cat mai ales pentru faptul ca si-a bagat toata „agoniseala” de primar in lingouri de aur si opere de arta.

Procurorii pregatesc noi acuze pentru Darius Valcov

Insa, in ciuda spectaculozitatii publice a acestei anchete, parca procurorii anticoruptie ar fi presimtit ceva, asa ca si-au luat toate masurile pentru a fi siguri ca Darius Valcov va ajunge dupa gratii. Drept urmare, au inaintat Parlamentului Romaniei nu una, ci doua cereri de incuviintare a cercetarii si arestarii acestuia. Cu toate astea, „stapanul banilor” de pana mai acum cateva zile nu a ajuns in „Beciul Domnesc”, magistratii hotarand cercetarea sa in stare de arest la domiciliu. Totusi, dupa cum sustin sursele noastre, oamenii Laurei Codruta Kovesi nu renunta asa usor la lupta si se pregatesc sa scoata un nou as din maneca.

Abuz si spaga

Oamenii Laurei Codruta Kovesi nu îl slăbesc pe Vâlcov

Intensa activitatea de primar spagar a lui Darius Valcov s-a transformat deja intr-o adevarata saga care tine capul de afis al televiziunilor de cateva zile bune. Drept urmare, fostul ministru al Finantelor s-a trezit ca DNA a deschis pe numele sau doua fronturi paralele, acuzandu-l si cerand arestarea pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si luare de mita. Acuzatii extrem de grave, numai ca acestea nu s-au dovedit suficiente pentru judecatori, astfel incat sa incuviinteze cercetarea lui Valcov in stare de arest preventiv.

Fals in acte

Insa oricand procurorii anticoruptie pot iesi pe intervalul procesului cu o noua acuza, cea de fals in acte oficiale. Pentru ca Darius Valcov nu si-a trecut in niciuna din declaratiile sale de avere „comorile” detinute. Ar fi vorba practic de aceeasi reteta folosita cu succes de DNA si in cazul Elenei Udrea, care a platit pentru aceste omisiuni chiar si in cazul bunurilor lui Dorin Cocos. Si, chiar daca la prima vedere poate parea o acuza de o gravitate mult mai mica fata de primele doua, aceasta din urma este cat se poate de concreta si poate cantari mult intr-o viitoare decizie a magistratilor.

author avatar
Toni Matei
2.071 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger