AcasăNewsAtentie, parinti: De luni, 27 aprilie, incep reinscrierile in gradinite!

Atentie, parinti: De luni, 27 aprilie, incep reinscrierile in gradinite!

Parintii si bunicii micutilor care au varsta gradinitei e bine sa tina cont de faptul ca, indepand cu prima zi a saptamanii urmatoare, isi pot reinscrie copiii la gradinite.

Asadar, mamicile si tatii micutilor care au fost deja inmaticulati in invatamantul prescolar si care isi doresc sa continue sa isi trimita prichindeii la gradinita, dar la o grupa mai mare, e bine sa se adreseze acestor unitati, pentru ca, de luni, 27 aprilie, se da startul reinscrierilor la gradi! In  schimb, parintii micutilor care abia din acest an vor fi dusi la gradinita mai au de asteptat, pentru ca in cazul copiiilor noi veniti, inscrierile in invatamantul prescolar incep abia pe 11 mai, deci peste aproximativ doua saptamani. Astfel, in grupa mica se incadreaza micutii de 2-3 ani, in cea mijlocie prichindeii de 4 ani, iar in cea mare -copiii de 5 ani.

„Astfel, in vederea cuprinderii copiilor cu varste intre 3 si 6 ani in invatamantul prescolar, se deruleaza, succesiv, urmatoarele etape: reinscrierea copiilor care frecventeaza unitatea de invatamant prescolar in acest an scolar si doresc sa o frecventeze si in anul scolar 2015-2016, respectiv inscrierea copiilor nou veniti”, precizeaza reprezentantii institutiei conduse de Sorin Cimpeanu.

Procesul de inscriere in invatamantul prescolar urmeaza sa se incheie pe 1 august, in conformitate cu solicitarile Ministerului Educatiei, cu mentiunea ca inscrierile pot continua si dupa aceasta data, daca mai exista locuri disponibile, conform edu.ro.

sursa foto: gradinite.com

241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger