AcasăNewsAtentionari nowcasting COD GALBEN: In ce zone sunt anuntate ploi cu grindina...

Atentionari nowcasting COD GALBEN: In ce zone sunt anuntate ploi cu grindina si vijelii!

In timp ce in Capitala si in mai multe regiuni din tara, la aceasta ora, vremea e foarte frumoasa, cu cer senin si temperaturi specifice ultimei saptamani de iulie, in alte regiuni ploua si exista posibilitatea sa se produca furtuni.

Meteorologii au emis atentionari nowcasting, pentru un interval scurt de timp, informand ca se vor semnala precipitatii, insotite de vant. Cuprinse de avertizarile Cod galben de vreme instabila sunt, pana la ora 18, zona de sud-vest a judetului Constanta, regiune pentru care sunt anuntate ploi de peste 25-30 l/mp, cu grindina si frecvente descarcari electrice, dar si intensificari ale vantului, ce se pot trabnsforma in vijelii.

Si estul judetelor Ialomita si Calarasi se afla sub incidenta unei astfel de etentionari nowcasting, cu precizarea ca meteorologii nu specifica probabilitatea sa apara intensificari ale vantului. Tot pana la ora 18 este valabil un nowcasting Cod Galben pentru vestul si centurl judetului Bistrita. Si aici locuitorii vor avea nevoie de umbrele sau pelerine de ploaie, fiind anuntate averse de peste 20-25 l/mp, insotite de gridina de dimensiuni mici si medii, dar si vant cu intensificari de scurta durata.

ANM anunta, totodata, ca dupa-amiaza de sambata va aduce ploi de pana la 30 l/mp, grindina si fulgere local in judetul Hunedoara, precum si in estul judetului Arad. De asemenea, in regiunile mentionate vantul va avea intensificari de scurta durata.

177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger